TENTO Výnimočný Zamestnávateľ vytvorí každý deň DVE nové pracovné miesta

Za posledných 12 mesiacov vytvoril Lidl takmer 500 nových pracovných miest

Ak chcete svojou prácou robiť všedný deň ľudí okolo vás lepší a jednoduchší, hľadáte výnimočného zamestnávateľa. Lidl je presne takým výnimočným zamestnávateľom. Práca v tomto reťazci nie je totiž iba prácou, ale prácou s výnimočným poslaním. Taká je filozofia diskontného reťazca a tiež posolstvo novej komunikačnej kampane.

Výnimočné chvíle sú často nenápadné. Skrývajú sa v mnohých každodenných momentoch, v úsmevoch, v gestách. „Ja sa cítim výnimočný, vždy keď poradím zákazníkovi, kde má čo nájsť, zavediem ho k tovaru, ktorý hľadá. Keď je stratený v predajni a veľa vecí sa nájde,“ povedal Matúš, predavač/pokladník z Partizánskeho. „Výnimočne sa cítim, keď mi ľudia poďakujú, keď im niečo pomôžem alebo im podám. Tak je to také zadosťučinenie. Vtedy je to super,“ doplnil ho kolega Matej z Bratislavy.

Práca v Lidli umožňuje výnimočnosť zažívať pravidelne, dávať ju pocítiť a cítiť ju. V predajniach, skladoch i na centrále. Pri pomoci zákazníkovi, počas kontroly čerstvosti a kvality, v projekte s cieľom zjednodušiť a zrýchliť nakupovanie.

„Lidl tvoria výnimoční ľudia, s ktorými a vďaka ktorým sa nám darí byť správnou voľbou pre našich zákazníkov. Za ich výnimočnú prácu im patrí vďaka v podobe výnimočnej firemnej kultúry, výnimočného platu a benefitov,“ povedal Adam Miszczyszyn, generálny riaditeľ Lidl Slovenská republika, a pokračoval: „Pre zákazníkov je návšteva v Lidli výnimočná vďaka rýchlemu a jednoduchému nákupu bez zbytočne stráveného času medzi regálmi a čakaním pri pokladnici, vďaka najlepšiemu pomeru ceny a kvality, vďaka personálu, ktorý sa snaží urobiť všedný deň našich zákazníkov lepší a jednoduchší.“

Za posledných 12 mesiacov vytvoril Lidl takmer 500 nových pracovných miest, v priemere dve na každý pracovný deň v roku. Nové kolegyne a kolegov prijal diskont nielen vďaka otvoreniu piatich nových predajní, ale rozšíril svoje tímy aj v logistických centrách a na centrále. Celkovo Lidl zamestnáva na Slovensku viac ako 6500 ľudí a to naprieč celým Slovenskom, keďže pôsobí v 94 mestách.

„Nechceme byť len najlepšie platiacou firmou v našom segmente, chceme ponúkať najlepšie platy pre konkrétne pozície v konkrétnych regiónoch. Našou ambíciou je, aby sme mali najlepšie zaplatených skladníkov v Seredi a tiež najlepšie zaplatených predavačov v Poprade. Platovú stratégiu neustále prehodnocujeme a aj preto sme už na začiatku roka významne investovali do platov a zvýšili naše mzdové náklady medziročne o 8 miliónov eur,“ vysvetlil Adam Miszczyszyn.

Okrem atraktívneho finančného ohodnotenia ponúka Lidl všetkým svojim viac ako 6500 zamestnancom aj zaujímavé benefity, aktuálne v hodnote 370 € na osobu za rok. Celkovo investuje Lidl nad rámec pôvodne plánovaných mzdových nákladov do svojich zamestnancov viac ako 10 miliónov eur ročne. Diskont sa svojim zamestnancom snaží vychádzať v ústrety aj v náročných životných situáciách. Súčasťou podpory zamestnancov je aj interný grantový program Lidl srdcom.

Lidl je šesťnásobným držiteľom prestížneho medzinárodného ocenenia Top Employer Europe a Top Employer Slovakia. Za svoje aktivity vo vzťahu k zamestnancom získal obchodný reťazec aj prestížne ocenenie Via Bona a trikrát získal prvenstvo aj v súťaži najzamestnávateľ. Na základe hlasovania verejnosti sa Lidl už deväťkrát po sebe tešil z ocenenia Obchodník roka.

rNUlife.sk / Tomáš Bezák, PR LIDL

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.