Kapela QUEER JANE v novom videoklipe prezrádza, ako sa má dokonalá pieseň správne spievať vo vani

Dnes 4. februára 2021 zverejnila bratislavská indie kapela Queer Jane videoklip ku skladbe I Went To See My Face. Je to v poradí už siedmy videoklip z posledného štúdiového albumu Amen Dolores, ktorý v marci minulého roka vydalo nezávislé vydavateľstvo Bruuder Records v podobe LP, CD a digitálne zverejnený vo všetkých dostupných streamovacích službách.

Videoklip nápaditým spôsob, len prostredníctvom jednoduchej kompozície prenáša význam textu na diváka. Hlavným a zároveň jediným účinkujúcim je frontman kapely Vlado Nosáľ, ktorý okrem spevu dáva aj tip, ako sa majú piesne správne spievať vo vani. 

Vlado Nosáľ  ku  skladbe a videoklipe hovorí: „Melódia k tejto pesničke ma prenasledovala niekoľko dní, až som raz zobral gitaru a pesnička bola v priebehu chvíle hotová. Nahrávka je zaujímavá tým, že je spoluprácou medzi mnou a Tomášom Slobodom, o všetky nástroje sme sa postarali my dvaja. Video sa nesie v minimalistickom duchu - je to jednozáberovka a prvý klip, ktorý som režíroval sám. Kameru má samozrejme na svedomí moja priateľka a naša dvorná fotografka Soňa Maletz. Zachytáva ma pri mojej obľúbenej činnosti - kúpaní sa vo vani, ktoré je  podobne očistným rituálom ako pozorný pohľad do zrkadla, o ktorom je aj pesnička.“

„I Went To See My Face je podľa mňa najlepšia skladba z celého albumu. Je dokonalo jednoduchá s vynikajúcim textom a chytľavou melódiou, ktorá sa ihneď po vypočutí dostane do hlavy a len veľmi ťažko sa z nej dostáva von a taký je aj videoklip – presne ako má byť. Ak by skladby párkrát odznela v nejakom britskom rádiu, som presvedčený, že by si ju ľudia ihneď obľúbili. Sme nesmierne radi, že sa albumu Amen Dolores aj  napriek zlej situácii s COVID 19 nadmieru darí. Za pár mesiacov od vydania ľudia doslova vykúpili kompletný náklad LP platní. Dokonca si časť nákladu Cédéčok u nás objednala britská distribučná spoločnosť. Uvidíme, či sa albumu bude rovnako dariť aj v nominácii album roka na tohtoročných Rádiohlavách, ktoré každoročne vyhlasuje Rádio_FM.“ – prezradil Kalo z vydavateľstva Bruuder Records.

„Som si istý, že ak by ju zložil Meky Žbirka, tak by patrila k jeho najobľúbenejším a patrila by k pesničkám, na ktoré by bol naozaj veľmi hrdý, ale mohla by byť pokojne aj pilotným singlom McCartneyho posledného albumu, ktorého cover verziu by na Glastonbury odspieval Liam Gallagher a spolu s ním by ju odspievalo celé Glastonbury.“ – doplnil Tomáš Sloboda.

BIO

Queer Jane je bratislavská indie kapela, ktorá začala ako sólový projekt speváka, gitaristu a skladateľa Vlada Nosáľa. V roku 2012 sa k nemu pridali basgitarista Lukáš Valter a bubeník Adam Jánoš. Hudbu Queer Jane inšpiruje rovnako folkové pesničkárstvo Boba Dylana, ako punková energia The Clash a skladateľské majstrovstvo The Beatles. Ich tvorba však má blízko aj k psychedélii, o čom svedčí aj hosťovanie Vlada Nosáľa na albume Mini Album Thingy Wingy (2015) legendárnej americkej kapely The Brian Jonestown Massacre. Kapela má na konte EP Loveshy (2014) a albumy Flowerville (2015), Home (2016) a najnovšie Amen Dolores (2020), ktorý vyšiel vo vydavateľstve Bruuder Records. Medzi ich najúspešnejšie piesne patrí A Happy Drunk s viac ako 600 000 vypočutiami na Spotify. Kapela sa v roku 2020 rozrástla o Jerguša Vyskočila (gitara, klávesy) a v tejto zostave plánuje po skončení pandémie odohrať koncerty po celom Slovensku aj mimo neho. Album Amen Dolores je spolu s rovnomenným nominovaný na RadioHead Awards.

Queer Jane na sociálnych sieťach:

Facebook: https://www.facebook.com/queerjane/

Instagram: https://www.instagram.com/queer.jane/

Spotify: https://open.spotify.com/artist/01NUOBulwqXLZt7zq2TCJm?si=HCaG4P5kQImB5_HoTH4a6A

Link na album: https://www.bruuder.eu/sk/vydania/amen-dolores-2020

rNUlife.sk / Branislav "Kalo" Kaľavský, Bruuder Records

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.