Ak sa v kine radi bojíte, musíte vidieť Strašiaka

Stredoškoláčka Sadie Harperová a jej mladšia sestra Sawyer sa spamätávajú z nedávnej smrti matky a ich otec Will, terapeut, ktorý sa vyrovnáva s vlastnou bolesťou, im nie je veľkou oporou. Keď sa u nich doma nečakane objaví zúfalý pacient, ktorý hľadá pomoc, zanechá po sebe desivú nadprirodzenú bytosť, ktorá sa priživuje na rodinách a živí sa utrpením svojich obetí. Horor Strašiak prichádza do kín už 1. júna.

“Živo si pamätám na hrôzu, ktorú som ako dieťa pociťoval pri čítaní Kingovej poviedky. A práve tento pocit detského strachu som chcel vzbudiť u divákov v kinách na celom svete,” hovorí režisér Rob Savage, a dodáva: “Tento film vznikol v spolupráci s neuveriteľne talentovaným tímom tvorcov a je ukotvený v nádherných, oduševnených výkonoch našich neuveriteľných hercov, z ktorýh som v úžase. Sme na tento film neuveriteľne hrdí a nevieme sa dočkať, kedy vám všetkým 1. júna opäť poskytneme dôvod báť sa tmy.”
Film Strašiak je adaptáciou diela majstra hororu Stephena Kinga –  ‘The Boogeyman’

Rodinu môže navždy stratiť

Šestnásťročná Sadie (Sophie Thatcher) a jej desaťročná sestra Sawyer (Vivien Lyra Blair) sa spamätávajú z nedávnej tragickej smrti svojej matky. Ich otec Will Harper (Chris Messina) sa snaží pre svoje dcéry urobiť maximum, ale neúspešne naráža na to, že sa s nimi nedokáže spojiť na emocionálnej a psychologickej úrovni. Terapeut s úspešnou domácou praxou, ktorého neschopnosť otvoriť sa im a hovoriť o zničujúcej strate matky trhá švy ich už aj tak rozvrátenej rodiny.

Keď sa v ich dome nečakane objaví nový záhadný pacient Lester Billings (David Dastmalchian), ktorý sa zúfalo snaží zbaviť smútku nad smrťou svojich detí, zanechá za sebou zlú prítomnosť, ktorá prebýva v tieni a živí sa utrpením svojich obetí. Sadie a Sawyer sú vystavení sérii desivých udalostí v dôsledku prejavu nadprirodzenej bytosti v ich dome a Willovej neschopnosti uveriť dievčatám hrozí, že rodinu raz a navždy zničí.

Inšpirované skutočným strachom

"Bol som jedným z tých detí, ktoré sa rady strašia," priznáva producent Dan Levine, "Moji rodičia mali na poličkách výtlačok knihy Nočná zmena a ja som ju čítal príliš mladý. 'The Boogeyman' bolo jedno z najpôsobivejších, najtraumatickejších čítaní v mojom živote. Kvôli nej som sa bál skríň, a to nie pár dní alebo týždňov, ale celé roky.”

Režisér zároveň dodáva, že to nie je iba dobrý námet a scenár, ktorý na filme funguje, ale aj viac ako výborné herecké výkony: “Ak sa herci navzájom nespoja, film nefunguje. V dobrom horore, keď si odmyslíte všetky špeciálne efekty, musí váš príbeh obstáť sám o sebe ako presvedčivá dráma. Práve to je jadrom filmu 'The Boogeyman'; rodina s relatívnymi problémami, ktorá je nútená vyrovnať sa so svojím smútkom, pretože sa stane niečo mimoriadne.”

PREMIÉRA: 1. 6. 2023
RÉŽIA: Rob Savage
SCENÁR: Scott Beck, Bryan Woods, Mark Heyman
KAMERA: Eli Born
HUDBA: Patrick Jonsson
HRAJÚ: Sophie Thatcher, Chris Messina, David Dastmalchian, Marin Ireland, Vivien Lyra Blair, Madison Hu, LisaGay Hamilton, Maddie Nichols, Han Soto, Daniel Hagen
ŽÁNER: horor
STOPÁŽ: 98 minút
ZEM VZNIKU: USA
ROK VÝROBY: 2023
ŠTÚDIO: 20th CENTURY Studios
FORMÁT: 2D DCP, zvuk 5.1
JAZYKOVÁ VERZIA: anglicky so slovenskými titulkami

Unikátny príspevok do horového žánru, snímku Strašiak, prináša do slovenských kín distribučná spoločnosť CinemArt Sk už 1. júna.

rNUlife.sk / Perla Žinčíková, PR / Foto: © 2023 20th Century Studios

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.