Čoskoro budeš môcť nahliadnuť do života úžasného Aviciiho. Vzniknú dva dokumenty

Päť rokov od jeho smrti si v dvoch dokumentoch pripomenieme jedného z najlepších DJov všetkých čias, ktorého meno rezonuje v spoločnosti do dnes – Aviciiho. Jeden bude zobrazovať jeho životný príbeh, DJov úspech, vzostup a dobre známe problémy, ktoré s tým všetkým prišli, píše web billboard.com. Tešiť sa naň podľa všetkého môžeme už tento rok, pričom ohlásený bol už v septembri 2021.

Režisérom tohto dokumentu, pre ktorý zatiaľ nebol zverejnený oficiálny názov, je Švéd Henrik Burman. Ten stojí za dokumentom Yung Lean: In My Head z roku 2020. 

„Mojím cieľom je poskytnúť úprimnú a novú perspektívu na Aviciiho aj Timov život,“ povedal Burman, keď oznamoval tvorbu tohto dokumentu.

Od Tima Berglinga až k Aviciimu

Druhý dokument, ktorý má byť údajne v procese post-produkcie, upriami pozornosť na vzťah tohto DJa s jeho manažérom Ashom Pournourim. Ohlásený bol len minulý týždeň, pričom nie je známy ešte ani oficiálny názov, ani dátum jeho vydania, uvádza ďalej spomínaný web.

Zobrazovať však bude kreatívnu a profesionálnu stránku spolupráce medzi týmito dvoma ľuďmi od vtedy, ako Pournouri objavil Tima Berglinga v roku 2008 až po to, ako vznikla značka Avicii.

Švédsky DJ Avicii zomrel v apríli 2018vo veku 28 rokov, Tima Berglinga našli mŕtveho v Ománe. Bližšie podrobnosti smrti nie sú známe. (guardian)

Tá bola vzorom, ktorý nasledovali mnohí umelci EDM žánru. Produkciu má v rukách Lawrence Bender, ktorý stojí za Pulp Fiction či Nehanební bastardi, spolu s režisérom Orlandom Johnom a Jonasom Trakunasom. „Ľudia si myslia, že poznajú tento príbeh, ale nemajú ani poňatia, čo sa v skutočnosti stalo. Cítim hlbokú zodpovednosť za to, aby som zabezpečil jeho presné a objektívne podanie. Tento dokument dá publiku hlbšie porozumenie značky, ktorá zanechala neuveriteľnú stopu na hudbe a kultúre,“ tvrdí Orlando John.

V oboch dokumentoch môžeš čakať rozhovory s členmi Aviciiho rodiny, s ďalšími umelcami a s ľuďmi v tanečnom priemysle. DJov príbeh zobrazuje aj biografia z roku 2022 s názvom Tim, napísaná švédskym investigatívnym žurnalistom Månsom Mosessonom.

rNUlife.sk

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.