Tenisky Michaela Jordana vydražili za rekordných 2,2 milióna dolárov

Športová obuv patriaca bývalému legendárnemu basketbalistovi Michaelovi Jordanovi sa na aukcii predala za rekordných 2,2 milióna dolárov. Je to najvyššia suma v histórii, za akú sa kedy predali topánky patriace športovcovi.

Podľa aukčného domu Sotheby's sa ešte nikdy predtým nepredali športové tenisky za viac peňazí. Jordan v nich hral v druhom zápase finále play off NBA v roku 1998. Chicago vtedy zvíťazilo na palubovke Utahu 93:88, celú sériu ovládlo 4:2 na zápasy a získalo majstrovský titul.

Suma prekonala rekord z októbra minulého roka. Jordanove tenisky, v ktorých podľa mnohých najlepší basketbalista histórie nastupoval vo svojej prvej sezóne v profilige (1984/85), sa vtedy predali za 1,47 milióna dolárov. Titul najdrahších tenisiek mediálne známej osoby držali topánky rapera Kanyeho Westa, ktoré vydražili za 1,8 milióna dolárov.

Prečo sú tenisky také výnimočné?

Tenisky, nazývané "Bred" pre ich čiernu a červenú farbu, mala basketbalová superhviezda na sebe v roku 1998 počas 2. zápasu finále NBA, čo bol jeho šiesty a posledný majstrovský titul v NBA. Jordan, ktorý má teraz 60 rokov, strávil väčšinu svojej basketbalovej kariéry hraním za Chicago Bulls. S tímom získal všetkých svojich šesť majstrovských titulov.

Jordan ich nosil počas zápasov finále play off NBA, kedy Bulls vyhrali nad Utahom Jazz majstorvský titul v roku 1998. Finále zápasu zobrazili filmári aj v dokumentárnom filme ESPN/Netflix s názvom The Last Dance. V desať dielnom seriály zobrazujú jeho najlepšie kariérne chvíľky.

Firma Nike údajne stále vypláca vyslúžilej basketbalovej hviezde miliónové honoráre z predaja svojich tenisiek Air Jordan.

rNUlife.sk / DW, teraz

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.