Marocká letecká spoločnosť zrušila lety na MS, vraj ich obmedzil Katar

Marocká národná letecká spoločnosť Royal Air Maroc (RAM) oznámila, že ruší všetky lety naplánované na stredu, ktoré mali prepraviť fanúšikov do katarskej Dauhy na semifinále majstrovstiev sveta vo futbale. Odvolala sa pritom na rozhodnutie katarských úradov.

"V nadväznosti na najnovšie obmedzenia, ktoré zaviedli katarské orgány, spoločnosť Royal Air Maroc s poľutovaním informuje zákazníkov o zrušení ich letov prevádzkovaných spoločnosťou Qatar Airways," uviedla RAM vo vyhlásení.

Medzinárodný mediálny úrad katarskej vlády na žiadosti o komentár bezprostredne nereagoval.

Radosť marockých fanúšikov na katarských tribúmach po historickom postupe do semifinále MS vo futbale, December 6, 2022 [Showkat Shafi/Al Jazeera]

RAM predtým uviedla, že na stredajší semifinálový zápas Maroka proti Francúzsku zaobstará 30 dodatočných letov, aby pomohla fanúšikom dostať sa do Kataru, ale v utorok zdroj z cestovnej kancelárie RAM uviedol, že je pripravených len 14 letov.

Zrušenie siedmich plánovaných stredajších letov znamená, že spoločnosť RAM mohla v utorok uskutočniť len prvých sedem letov, takže fanúšikovia, ktorí si už zarezervovali vstupenky na zápas alebo hotelové izby, nemohli vycestovať.

Spoločnosť RAM uviedla, že im peniaze za letenky vráti, a zákazníkom sa ospravedlnila.

Hovorca spoločnosti RAM ani spoločnosť Qatar Airways na žiadosť Reuters o komentár bezprostredne nereagovali.

MS VO FUTBALE 2022 Historický zápas si nenechajú ujsť: Maročania čakali na lístky dlhé hodiny

Fanúšikovia Maroka čakali v utorok pred štadiónom Al Janoub na šancu získať voľnú vstupenku na semifinálový zápas svojej reprezentácie na MS v Katare proti Francúzsku.

Fanúšikovia Maroka Zdroj: SITA/AP/Frank Augstein

Lístky rozdala Marocká futbalová federácia v spolupráci s Medzinárodnou futbalovou federáciou a katarským organizačným výborom. 

"Na štadióne sme kúpili zvyšok nepredaných vstupeniek a rozdali sme ich našim fanúšikom. Sú tu v Katare a majú túžbu vidieť národný tím," povedal prezident FRMF Fouzi Lekjaa.

Fanúšikovia Maroka Zdroj: SITA/AP/Frank Augstein

Ich priaznivci čakali niekoľko hodín a niektorí sa ešte večer utáborili s dekami a stoličkami a striedali sa v spánku na zemi. Mnohí plánujú podporiť tím v Katare, aj keď sa im nepodarí získať lístok.

Maroko sa stalo prvým africkým tímom, ktorý sa prebojoval do semifinále na MS. Duel proti obhajcom titulu Francúzskom je na programe v stredu o 20.00 SEČ.

rNUlife.sk / tasr, titl. foto: africanews JACK GUEZ/AFP

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.