Nylon Jail vydali druhý singel Disconnection tesne pred koncom roka

Druhý singel z pripravovaného albumu Nylon Jail nesie názov Disconnection. Svoju cestu za albumom začali Nylon Jail vydaním skladby a videa s titulom Man Like You. Svoje temné vízie pretavené v magické indie rockové veštenie ponúkajú Roman a Jiřin v závere roka 2022.

Spevák a autor textu Jiřin priznáva, že druhá skladba v novej ére kapely neoplýva prílišným optimizmom. "Pieseň Disconnection je o tom, že sme ako ľudstvo odpojení od základných princípov prevažne vo vzťahu k prírode, že sa naše životy odkláňania (odpájajú) od týchto dôležitých vecí a v súvislosti s tým postupne ničíme svoj domov s názvom Zeme," oznamuje Jiřin.

Skladba Disconnection, rovnako ako celý album, vznikla pod dohľadom Ondreja Ježka v Štúdiu JáMor. Nylon Jail si počas desiatich rokov existencie vytvoril svoj sound, ktorý je postavený na chrapláku speváka Jiřina a dominantnej gitare Romana Vičíka. Aj tentoraz indie rocková emotívna nálož predstavuje autorskú kvalitu tejto charizmatickej dvojice.

Gitarista Roman Vičík a spevák Jiří Jirák fungujú ako Nylon Jail od roku 2012, kedy pridali prvé demo nahrávky na SoundCloud. Potom už nasledovalo víťazstvo v kategórii Objav roka na hudobných cenách Vinyla a úspešné koncerty na väčšine českých hudobných festivalov. Olomoucká formácia, ktorá spája elektronickú hudbu, rock, indie aj country – ale sama zdôrazňuje, že nespadá do hudobných škatuliek sa po dvojročnej tvorivej pauze v roku 2018 vrátila na pódia.

rNulife.sk / Přemysl Štěpánek z vydavateľstva Indies Scope.

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.