Brighter Days vydávajú nový klip Feel Your Acts z albumu Walk, na ktorom umne prepojili core základy s prvkami post-rocku, math-rocku, midwest ema a ďalších štýlov

Nový videoklip Feel Your Acts k piesni z debutového albumu Walk vydávajú Brighter Days. Filmovo - hudobný dialóg s depresiou a vlastným nekľudom rámcuje i snaha rozlúštiť, čo tento stav spôsobuje.

Pražská päťka Brighter days miesi na core základoch prvky post-rocku, math-rocku, midwest ema a ďalších štýlov zabalených do mäkkého zvuku a citlivého prejavu.

Videoklip piesne Feel Your Acts je natočený na filmový podmaz. Skrze postupov voľne inšpirovanými režisérom Jonasom Mekasom, približuje boje s vnútornou temnotou i jasný pocit, že bude lepšie. Videoklip pracuje s pozitívom a negatívom, zámerom bolo ukázať subjektívny pohľad na svetlé situácie v hlave, ktoré sa behom stavov sklúčenosti úplne prevrátia. Každý záber na svetlo je v negatíve, veď i v jasných chvíľach sa v určitom uhle pohľadu skrýva tma.

„Feel Your Acts má v spojení s klipom vytvárať istý rozhovor s depresiou. Nadväzuje na titulnú pieseň albumu Walk a exponuje tak hlavnú myšlenku celého albumu. Tým je vyhľadanie zdroja nepríjemných myšlienok, ich analýza a následné odstránenie. Každá skladba sa teda pýta na to, či práve daná vec negatívne ovplyvňuje myslenie a otázku zároveň ďalej rozvíja. Na konci albumi potom dochádza k hudobnej i textovej katarzii a myšlienka sa uzatvára,“ približuje koncept albumu i pozadie piesne kapela.

Brighter Days se na scéne pohybujú od roku 2016, pravidelne koncertujú v Českej republike i v zahraničí. Zostavu tvoriaíbubeník David Šenk, basgitarista Jan Vondráček, gitarista Josef Neudeker, gitarista a spevák Jonáš Gilík a spevák Dominik Neudeker.

Po vydaní dvoch EP Figures (2016) a Cupboard Love (2018) sa tri roky venovali práci na debutovom albume Walk, ktorý vyšiel v minulom roku. Vznikala v štúdiu Sound Rapids Damiána Kučeru, v štúdiu Resound Martina Havlena, mix a master obstaral hamburgský zvukový inžinier Alex Adelhardt a Dimi Conidas z Frankfurtu nad Mohanom. V novembri sa Brighter Days objavili ako hostia v piesni If You Wait Long Enough na novém albume Cold Cold Nights. Album Walk zvolil zine Klubovna albumom roku 2022, do TOP 10 nahrávok roku 2022 zaradil Walk program Reflektor na Radiu 1 i Proud na Rádiu R. 

Brighter Days vystúpia 11. februára v Kasárnách Karlín spolu s Snackthief a Tomášem J. Holým. V letnej sezóne mieria na nový festival Muziq v Tachove, Ruinfest, desiaty ročník poľského Please Don’t Cry Festu či Save The Scene goes Bürgerfest v nemeckom Waldsassene. V príprave je niekoľko májových koncertov s britskými Nature Trip a nemecké turné s norimbergskými The Cake is a Lie, s ktorými absolvovali prvú časť tour v novembri 2022.

Multilink: https://biglink.to/brighterdays

https://www.facebook.com/BrighterDaysCZ

https://www.instagram.com/brighterdayscz

https://brighterdayscz.bandcamp.com/

rNUlife.sk / Anna Mašátová, PR / Foto: Bedřich Hádek

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.