Klára Vytisková je späť! Vydáva album Love Is Gold, ktorý obsahuje i cover hitu Marty Kubišovej

Necelých päť rokov od vydania svojho sólového debutu prichádza Klára Vytisková s novým albumom. Odpútava sa od rodinných tém predošlého počinu, pomyselne sa vydáva z dediny späť do mesta a sústredí sa na sebapoznanie, rešpekt k sebe samej i na ľudské bytie ako také. Novinka Love Is Gold, ktorá vychádza dnes, 6. marca v Supraphone, je silnou výpoveďou i dôkazom, že aj napriek dlhšej pauze nestratila držiteľka Ceny Anděl 2015 nič zo svojej schopnosti umne sa pohybovať v rozmedzí moderného popu a pri tom si udržať jasne rozpoznateľný štýl a charizmu.

Veľavravne o tom vypovedá aktuálny singel Just Be You a iste to potvrdí i pražský krst 16. apríla v Štúdiu Hrdinov s hosťujúcimi Losers Cirque Company.

Mala som tracky na album už hotové, a potom mi zrazu prišla do hlavy pesnička o tom, že život nie je súťaž. Že sa často porovnávame s ostatnými, riešime, prečo on áno a ja nie, k čomu moc nepomáha ani Instagram. Rovnako ako to, že veľa ľudí žije životy seriálových postáv a zabúdajú žiť ten svoj... Že si málokedy nájdeme čas na premýšľanie, o tom, čo naozaj chceme, aké je naše tempo, ktorou cestou sa vydáme... Zatemňujeme si mozog premýšľaním o ostatných a zabúdame na seba. Tá téma ma bavila, sama som bola ako dieťa súťaživá, chcela som vyhrávať v pexese, na lyžiach. No a tak vznikla Just Be You - pieseň o tom, že život nie je sútaž, každý máme svoje tempo, svoje radosti, odlišné záujmy a je to tak úplne v poriadku…,” hovorí Klára Vytisková k novému singlu.

Videoklip, ktorý hravou formou reflektuje tému piesne, Vytisková nakrúcala spoločne s režisérkou Terezou Vejvodovou. Okrem zaujímavých pohybových kreácií, situačných vtipov a príjemnej farebnosti zaujme tiež lokáciou, ktorú si filmársky štáb zvolil. Voľba padla na Športovú halu v Dolních Břežanech, ktorá sa v roku 2018 stala absolútnym víťazom českého Grand Prix architektov, získala Národnú cenu za architektúru a bola vyhlásená i za Stavbu roka 2018. 

Popri Just Be You nájdeme na Klárinej novinke ďalších 11 autorských trackov, ktoré z veľkej časti vznikli v priebehu posledných dvoch rokov. Či už sa vydáva na rande sama so sebou v prvom singli Ice, spaľuje vlastné neistoty v skladbe Burn či vedie pomyselný dialóg medzi ja a ja, ktorý môžeme sledovať v jednom z vrcholov albumu duete Gold s Albertom Černým zo skupiny Lake Malawi (spoločne skladbu predstavia 31. marca na odovzdávaní Cien Anděl 2019 v O2 Universum), je pre Vytiskovú vo všetkých prípadoch charakteristický rozpoznateľný vokál, svieži zvuk a skvelá produkcia. Tú majú na svedomí bývalý Klárin spoluhráč z kapely Toxique Viliam Béreš, Igor Ochepovsky, Jonathan Owusus-Yianomah, Šimon Holý či Marcell, producent aktuálneho singla Just Be You.

Klára Vytisková v klipe Just Be You

Samostatnou kapitolou je bonusová, v poradí 13. skladba v podobe unikátnej coververzie kultovej piesne Marty Kubišovej Ring-o-ding, s ktorou vystúpila Vytisková vlani na Cenách OSA a hovorí k nej: „Rada spievam svoje pesničky, pretože presne viem, aká sa za tým skrýva emócia. Ale existujú skladby, ako je práve Ring-o-ding, ktoré vo mne emócie vyvolávajú, a preto sa mi to spievalo veľmi dobre, našla som v tom i spojitosť so samotným albumom Love Is Gold a jeho témou dialógu so sebou samou.“

Klára Vytisková - Love Is Gold

Všetkým vyššie spomínaným Klára Vytisková svojou albumovou novinkou potvrdzuje, že jej nechýba nič z pre ňu tak typického umu reflektovať aktuálne svetové trendy a zároveň zostať osobitá, mať rozpoznateľný štýl a vlastný názor, čo podčiarkuje i vizuál albumu grafika Maria Corradiniho. Album vznikol s podporou projektu OSA Partner.

Redakciu NUlife.sk informovala Adriána Čahojová, PR Foto: Benjamin Buttler

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov
(1 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.