Michal Hrůza novinkou Světlo do tmy ohlasuje vydanie rovnomenného albumu

Populárny hudobný skladateľ, spevák, hitmaker Michal Hrůza vydáva novú pieseň s videoklipom Světlo do tmy. Tá zároveň predznamenáva rovnomenný album, ktorého vydanie sa očakáva už v marci. Michal Hrůza naň, spoločne so svojou skupinou, naviaže aprílovým turné v piatich českých mestách.

Producent albumu Lukáš Chromek o "novom" Michalovi Hrůzovi hovorí, že je teraz tvrdší a temnejší než kedykoľvek predtým, ale zároveň v sebe stále nesie kus nádeje. Motív k videoklipu bol naporúdzi okamžite. Asociácií pri počúvaní bolo nespočetné množstvo, a tak bolo potrebné akurát nájsť tie správne, ktoré budú najlepšie odzrkadľovať atmosféru piesne. Bolo nad slnko jasné, že hlavným elementom a symbolom bude svetlo. "Skúmali sme možnosti, ako preniesť neóny, žiarivky, oheň a ďalšie zdroje svetla doprostred hlbokých lesov, opustených stavieb a na nekonečné lúky," hovorí režisér videoklipu Vojtěch Buchta, ktorý má na konte aj námet, strih a postprodukciu.

Michal Hrůza

Najväčšiu silu vidí režisér Vojtěch Buchta v Michalových textoch. Práve preto sa ich snažil vytiahnuť z piesne a zasadiť do priestoru, čím vznikol motív postavy putujúcej krajinou, ktorá za sebou necháva posolstvo pre ľudí, čo blúdia a stále niečo hľadajú - rovnako ako ona "a nachádza to v miestach na okrajoch, uprostred ničoho, mimo hlavnej cesty, a práve tam môžu nájsť odkaz, posolstvo, slovo, myšlienku alebo svetlo, komentuje príbeh režisér.

Světlo do tmy je skladba z autorovho veľmi dôležitého obdobia. "Niekedy sme obklopení chmúrnou tmou, a preto je dobré občas tmu rozbiť svetlom. Svetlo je pozitívnejšie než tma," opisuje Michal Hrůza a dodáva, že: "z každej tmy totiž vedie cesta k svetlu a o tom je aj môj nový album."

V rámci pripravovaného albumu vyrazí Michal s kapelou na turné Světlo do tmy Tour 2020. "Ak máte pocit, že si od tej tmy okolo nás chcete na chvilu oddýchnuť, príďte sa s nami rozsvietiť na koncertné turné, ktoré sme na jar pripravili. Teším sa hlavne na to, ako málo stačí k spoločne prežitému odpútaniu sa od niektorých zbytočností, ktoré nám komplikujú život," odkazuje fanúšikom za skupinu Michal Hrůza.

Redakciu NUlife.sk informoval Tomáš Karpel, Universal Music

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.