DANIEL B  SA PO ROKU VRACIA SO SINGLOM NOBODY

daniel b sa po roku od poslednej skladby vracia so singlom nobody. Indie folková skladba obsahujúca iba minimálnu produkciu, v ktorej hrá prím akustická gitara s príležitostnými harmóniami a vrstvené vokály dávajú jemnú ochutnávku toho, čo prinesie debutový album na jeseň tohto roku.

Najnovšia skladba sa inštrumentálne podobá skladbám z prvého EP tidal wave (2020), ktoré bolo produkčne zamerané na akustické nástroje. Avšak, tentoraz ide daniel b ešte viac do minimalizmu a vynecháva akékoľvek bicie, basgitary, či syntezátory. Čo ostáva sú jemné vokály obohatené o nenápadné, chorálové harmónie v pozadí, gitary a do hĺbky prenikajúce texty.

“nobody som napísal v období, kedy som končil vysokú školu a premýšľal o tom, kam sa moje kroky budú uberať ďalej. Nebol som si tak celkom istý, či chcem ostať v akademickej sfére, alebo si nájdem si “ozajstnú” prácu. To sa pretavilo do textu, ktorý je podľa mňa plný pocitu menejcennosti, pochýb a neistého miesta v spoločnosti. Myslím si, že takýmito momentami v nejakom čase prechádza väčšina z nás a rád by som dúfal, že pieseň týmto poskytne poslucháčom komfort z toho, že predsalen nie je na svete sám”, povedal na margo singlu daniel b.

Po prvý raz prichádza so skladbou aj videoklip. Hudbu vkusne doprevádzajú zábery z krátkeho filmu A day in Deal od Emmy Janovcovej, mladej slovenskej filmárky a absolventky Londýnskej University of Westminster. Film bol natočený na Super 8 mm film a atmosférou perfektne sedí do melanchólie piesne.

Za zvukom singlu stojí primárne Daniel. Ten sa snaží svoju tvorbu robiť svojpomocne, od písania až po finálny mix. O mastering piesne sa postaral Tom Karásek v Pražskom štúdiu Gargle & Expel (gaex.org). Vizuál vytvorila talentovaná fotografka Kvet Nguyen, s ktorou daniel b spolupracoval už v minulosti.

Bio

daniel b je sólový projekt pesničkára Daniela Buca. Ten na seba upozornil v roku 2020 5-skladbovým EP tidal wave, ktoré bolo vydané aj na kazetách vydavateľstvom ZTapes. O rok neskôr vydal singel silhouette a pracoval na nových skladbách.

daniel b sólovo vystupuje doprevádzaný akustickou gitarou a svojskou interakciou s publikom. Hráva prevažne originálne skladby, ktoré občas okorení coverom niektorej zo svojich obľúbených piesní.

https://linktr.ee/daniel_b
https://open.spotify.com/track/2668ZO2YqM9Fm4yJ4Atkpl?si=980336e96bd44afc
https://danielbmsc.bandcamp.com/music
https://music.lnk.to/qXF0cz
https://www.instagram.com/danielfcknb/
https://www.instagram.com/emmajanovcova
https://youtu.be/Vc20RnKoRnQ

rNUlife.sk / Zdroj: TS

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov
(1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.