Kapela Sematam vás roztancuje a naladí na S.A.M.R vibe

Kapela Sematam prichádza s novou skladbou S.A.M.R. vibe plnou letnej atmosféry zachytenej vo funky pulzujúcom videoklipe. Po predchádzajúcom remakeu skladby Miliónkrát obľúbeného interpreta Mira Žbirku a tiež úspešnej skladbe Bomba v spolupráci so zoskupením S hudbou vesmírnou, s ktorou sa kapele podarilo vyhrať 1. miesto v súťaži videoklipov Europe Music Awards v Košiciach, pokračuje kapela v našľapanom funky-popovom žánri letným singlom S.A.M.R. vibe. Novinka nesie posolstvo, že so správnymi ľuďmi je leto skoro ako malý raj.

Už samotný názov skladby S.A.M.R. vibe naznačuje, že ide o letnú skladbu. No za týmito štyrmi písmenami sa ukrýva aj ďalší význam ako fonetický preklad z angličtiny. Rozuzlenie prezrádza samotný text skladby a podškrtáva jej hlavnú myšlienku, ktorá sa nesie v znamení, že s tými správnymi ľuďmi je leto Skoro Ako Malý Raj. „Na skladbe a jej zvuku je určite cítiť rukopis našej kapely Sematam. Výrazným prvkom skladby je nosná saxofónová linka, ide o niečo nové v našej tvorbe a zároveň sme radi, že tento nástroj nie až tak počutý v skladbách interpretov zo slovenskej popovej scény,“ hovorí spevák Marek Kutnár, ktorý je zároveň autorom hudby a textu.

„Väčšina ľudí by možno očakávala nejaké pekné story o tom, ako bola skladba skomponovaná v prírode s gitarkou, no realita je taká, že S.A.M.R. vibe vznikol tak, ako všetky naše posledné songy, doma za počítačom. Proces tvorby tejto skladby bol však najdlhší zo všetkých, ktoré sme kedy nahrali a demo verzia má asi 20 rôznych verzií, medzi ktorými bola napríklad aj anglická modifikácia,“ prezrádza Marek Kutnár priebeh vzniku skladby, ktorej zrod prešiel mnohými zmenami, kým sa sformoval do výslednej podoby.

Skladba nasiakla svojou autentickou atmosférou počas nahrávania v domácom prostredí Mareka Kutnára a šmrnc získala v Basement štúdiu v Nitre. „Keďže proces tvorby bol pomerne dlhý, jednotlivé nástroje aj spev sme nahrávali na niekoľkokrát. Pri finalizácii singla sme sa vo viacerých prípadoch napokon vrátili k úplne prvotným nahrávkam, ktoré vznikli spontánne a všetci sme sa zhodli, že majú najlepšiu energiu,“ objasňuje spevák. O mix a mastering sa postaral producent Marek Šurin, ktorý produkoval aj debutový album kapely Sematam.

Svieža novinka so sebou prináša aj letný videoklip plný farieb, vody a najmä funky nálady. „Na Vianoce som dostal od sestry pokémonský oblek a hneď mi bolo jasné, že sa stane súčasťou niektorého z našich chystaných videoklipov. A počas toho ako skladba S.A.M.R. vibe vznikala, som vedel, že nadišiel jeho čas,“ s úsmevom hovorí Marek Kutnár, ktorý počas nakrúcania spolu s kapelou a štábom najazdili po slovenských cestách 1100 kilometrov za dva dni. Vďaka tomu videoklip obsahuje zábery z pláže WakeSoul v Piešťanoch, Nitry, Liptovskej Mary, Château Belá, Dunajskej Lužnej a na záver aj zo záhrady spevákovej mamy.

Kameru a postprodukciu mal na starosti Juraj Škula, s ktorým kapela spolupracovala už na videoklipe k singlu Bomba a aj na hold Mirovi Žbirkovi Miliónkrát. O scenár a réžiu sa postarala kreatívna kapela spolu s ich manažérkou Jankou Fiebigovou.

„Nálada na nakrúcaní bola skvelá a ako to na našich točeniach býva zvykom, užili sme si kopu srandy. Opäť nás podržali aj naši verní fanúšikovia a kamaráti a prišli nám pomôcť. Všetkým, čo sa natáčania zúčastnili, patrí veľká vďaka,“ opisuje spevák pocity z nakrúcania a ďalej dodáva: „Vzhľadom na veľké vzdialenosti medzi lokáciami bolo nakrúcanie náročné, no napriek tomu sme pri tom zažili množstvo skvelých momentov. Ja som si veľmi užil jazdu na vodnom skútri, aj keď náš saxofonista Majo asi o čosi menej, keďže sedel chrbtom a navyše musel celý čas hrať na saxofón. Za super výsledok vďačíme aj šikovnému komparzu a 2 šarmantným morský vílam.“

V súčasnosti kapela absolvuje letné koncerty a pripravuje ďalšie autorské skladby, ktoré plánuje vydávať priebežne počas najbližších mesiacov. Všetky informácie o vystúpeniach môžete nájsť na kapelnom Facebooku a Instagrame.

rNUlife.sk / Informácie poskytol PR Manager Michal Neffe

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.