V poradí druhý singel Rammstein z nového albumu Zeit je vonku aj s pútavým klipom

Špekulovalo sa o tom už dlhšiu dobu, teraz to môžeme oficiálne potvrdiť! Rammstein je späť! V marci so svojím novým singlom „Zeit“ oznamujú zároveň aj vydanie nového albumu. Teraz vychádza v poradí už druhý singel z nového album Zeit,

Nemecká metalová kapela Rammstein vydá už 29. apríla nový album s názvom „Zeit“. Na v poradí ôsmy album sa môžeme naladiť už teraz vďaka rovnomennému singlu, ktorý vznikal v štúdiu La Fabrique vo Francúzsku. V piesni „Zeit“, ktorá je o smrteľnosti a pominuteľnosti okamihu, šťastia a života, prosí Till Lindemann svojím veliteľským barytónom čas, aby sa na chvíľu zastavil. Všetko je sprevádzané pôsobivým videoklipom, ktorý natočil Robert Gwisdek.

S tím, že Rammstein pripravujú zavretí v štúdiu nasledovníka eponymného albumu Rammstein z roku 2019, ktorý vyšiel po desiatich rokoch, už nikto nepochyboval, keďže sa tým nemecký sextet nijak netajil. Využili tak čas získaný pandémiou zrušenými koncertmi. Akurát vydanie albumu niekoľko krát posunuli.

Prvý singel "Zeit", ktorý dostal charakteristicky veľkolepo zostrihaný a výrazne výtvarný videoklip. Ten si pohráva s ústredným motívom a celou tématikou v podstate veľmi umiernenej piesne - dosť v nej znie klavír, ženské zbory a strojové gitarové riffy idú v tomto prípade bokom - časom. Šestica muzikantov sa v ňom vracia späť časom od konca pod hladinou mora cez vojenské scény až na počiatok, keď pravdepodobne došlo k prvému stretnutiu s vysokou bytosťou v kapucni- stelesneným Časom (to je jediná časť videa, ktoré nie je pospiatky). Klip je plný symboliky, napríklad piesok ako obraz plynutia je vcelku dobre rozoznateľný, o niečo horšie je to s akýmsi intermezzom, kde členovia kapely so zaviazanými očami vracajú deti späť do lona ich matiek. Výsledok, vo svojej pomalej neodbytnosti, je však veľmi sugestívny.

Rammstein ako klubová estrádna v novinke "Zick Zack"

Rammstein si zaručili svoj svetový úspech, na nemecky spievajúce kapely naozaj nevšedný, aj vďaka vizuálnej stránke svojej tvorby, či rôznych bohatých efektov priamo na koncertných vystúpeniach. Často šokujúce obrazy ku kapele jednoznačne patria a fanúšikovia to od muzikantov jednoducho už pravidelne očakávajú. Aj v novom klipe ukázali, že vedia, čo robia a kvalita, nápady i spracovanie sú u nich už samozrejmosťou a opäť v top kvalite.

Tentoraz si kapela navliekla pomyselnú masku klauna a prepojila humor so strachom. Masky naozaj hrajú hlavnú úlohu v klipe, v ktorom muzikanti stvárnili kapelu zloženú z indivíduí, ktoré zjavne nemal pod skalpelom najskúsenejší plastický chirurg. Najhoršie dopadol 59-ročný Lindemann, ktorému sa počas vystúpenia pred rozvášnenými seniorkami v tričkách Rammstein v menšom klube začne tvár pomaly rozpadať. Koncert preruší a v zákulisí sa snaží s pomocou zošívačky a lepiacej pásky dať tvár dokopy, čo mu však na vizáži príliš nepomôže. Práve naopak.

Videoklip, ktorý si za prvé tri dni od zverejnenia pozrelo už takmer 9 miliónov ľudí, režíroval Jörn Heitmann, ktorý si dal záležať na detailoch aj strihu a nechal tak vyniknúť skvelé herecké výkony všetkých členov kapely. Zábery na koncert estrádnej skupiny dopĺňajú scénky s popísaným prasaťom či mačkou, ktorá zje kúsok rozpadnutej tváre ležiaci v kresle v šatni, kde sa hviezdy pripravujú na svoje veľké číslo.

Čo sa týka spomínaného turné, kapela ho odštartuje 15. a 16. mája v Prahe na letisku Letňany. Počas turné Rammstein absolvuje hneď niekoľko dvojkoncertov na rovnakom mieste. Kto by nestihol ani jeden termín v Prahe, má možnosť ísť napríklad aj 16. júla do poľskej Varšavy. Kapela sa neskôr presunie z Európy do USA a Mexika.

Viac o turné / lístky na : https://www.rammstein.de/en/tickets/

rNUlife.sk

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.