Jedny Letňany im nestačili. Imagine Dragons sa v júni predstavia doposiaľ najväčšiemu pražskému publiku na dvojkoncerte

Po ohlásení Mercury World Tour za necelých 14 dní americká kapela Imagine Dragons vypredala chystaný koncert na pražskom Letisku Letňany. Preto sa usporiadatelia rozhodli pre dvojkoncert. Pôvodné májové termíny koncertov sa presunuli na 5. a 6. júna ( Nedeľa a Pondelok), na rovnakom mieste, oznámili usporiadateľské agentúry Live Nation a Fource. Vstupenky za 1490 až 2390 českých korún budú v sieťach Ticketmaster a Ticketportal.

Letisko Letňany je dejiskom najväčších koncertov v Prahe. Do Česka prídu po piaty krát, prvý krát tu hrali v roku 2013 v pražskom klube Sasazu. O štyri roky už boli hviezdami hlavnej scény festivalu Colours of Ostrava, kde sa spevák na javisku objímal s fanynkou a s iným fanúšikom si zatancoval a vyskúšal crowdsurfing. Cestou do Ostravy vtedy hudobníci kvôli leteckej spoločnosti prišli o niekoľko kusov batožiny vrátane jednej gitary, usporiadatelia tak museli zohnať záložný nástroj. Naposledy tu koncertovali Imagine Dragons v apríli 2018, v pražskej O2 aréne.

Kapela v čele s charizmatickým tridsaťštyri ročným spevákom Danom Reynoldsom, vznikla v roku 2008 v jeho rodnom Las Vegas. Prvý krát na seba upozornili tri roky nato singlom It's Time, debutový album Night Visions už obsahoval hity ako Demons či Radioactive. Ten sa rekordný počet týždňov držal na čele hitparády Billboard Hot 100, dodnes má len na YouTube cez 1,3 miliardy zhliadnutí.

Obe tieto spomenuté piesne patria popri songoch Believer a Thunder k štvorici hitov Imagine Dragons, ktoré zaznamenali každá cez miliardu prehraní na streamovacích službách.

"Hráme na gitary, bicie a basu, takže nám hovoria rocková skupina. My ale zbožňujeme silné melódie, skladby dávajúce pocit explózie," popísal ich tvorbu spevák Dan Reynolds.

Kapela doteraz vydala päť albumov, tú zatiaľ poslednú, Mercury - Act 1 produkovanú Rickom Rubinom, zverejnila na jeseň minulého roku. Videoklip ku skladbe Monday z nového albumu Imagine Dragons.

Svetové turné k novému albumu kapela zaháji práve v Prahe. "V rámci svetového turné budú mať zastávky v Severnej Amerike, Prahe, Madride, Paríži, Viedni či Berlíne a skončia 15. septembra v Los Angeles" upresňuje Ondřej Pojzl z agentúry Live Nation. Pôvodne sa mali predstaviť aj publiku v Moskve, Petrohrade či Kyjeve. Koncerty pre pretrvávajúci vojnový konflikt hneď na jeho začiatku zrušili. V rámci turné ďalej Imagine Dragons navštívia popredné festivaly ako I-Days, Rock Werchter, Pinkpop či parížsku Lollapaloozu.

Imagine Dragons - Mercury World Tour

Imagine Dragons celkově prodali 46 milionů alb a 55 milionů skladeb, proměnili jednu ze čtyř nominací na Grammy.

Ak by ste Imagine Dragons nestihli v rámci ich turné v Prahe, máte možnosť ešte napríklad 23. júna vo Viedni. VSTUPENKY

rNUlife.sk / Live Nation a Fource

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.