Headlinera Foo Fighters nahradí na Novarock 2022 legendárna kapela PLACEBO, ktorá predstaví svoj nový album

Nie je to až tak dávno, čo sme Vás informovali, že FOO FIGHTERS po smrti ich bubeníka Taylora Hawkinsa oficiálne zrušili všetky svoje predtým ohlásené koncerty vrátane európskeho turné i účasť na festivale NOVAROCK 2022. V pomerne krátkom čase sa podaril organizátorom pomerne husársky kúsok, keď získali viac než adekvátnu náhradu. Oficiálne novým headlinerom bude v piatok 10. júna legendárna rocková kapela PLACEBO.

Špehujú nás, tvrdí PLACEBO na zatiaľ svojom poslednom albume s názvom Never Let Me Go, ktorý vyšiel len nedávno. Novinka Placebo oficiálne vyšla 25. Marca 2022, teda deväť rokov od posledného štúdiového albumu Loud Like Love. Prvou ochutnávkou bol v predstihu singel Surrounded By Spies, ktorý kapela úspešne zverejnila už 18. Novembra minulého roku.

„Text som začal písať, keď som zistil, že ma špehujú susedia. Potom som začal uvažovať o nespočetných spôsoboch, akými nám všetkým bolo narušené a ukradnuté súkromie. Od zavedenia CCTV kamier, ktoré už dnes využívajú rasistické technológie rozpoznávania tvárí, cez ohromný vzostup internetu a mobilných telefónov, ktoré prakticky z každého užívateľa svojím spôsobom urobili paparazzi a vnúteného diváka ako pozorovateľa vlastného života, až po to, ako sme väčšinou všetci dobrovoľne ponúkli osobné informácie obrovským nadnárodným spoločnostiam, ktorých jediným zámerom je nás vykorisťovať,“ komentuje skladbu spevák a frontman kapely Brian Molko.

Použili sme techniku cut-up, ktorú vymyslel William S. Burroughs. „Ide o skutočný príbeh vyprávaný optikou paranoje, úplného znechutenia hodnotami modernej spoločnosti a zbožštenia sledovacieho kapitalizmu. Vyprávač je na konci svojich síl, beznádejný a vystrašený, úplne v rozpore s našim novo nadobudnutým pokrokom,“ vysvetľuje skladbu Molko.

Skupinu Placebo založili v Londýne v roku 1994 spevák a gitarista Brian Molko s basgitaristom Stefanem Oldsalem. Na poste bubeníka sa vystriedali Robert Schultzberg, Steve Hewitt a Steve Forrest. Momentálne kapela funguje v dvojčlennej zostave s hosťujúcími hudobníkmi. Debutovali v roku 1996 albumom Placebo, nasledovali Without You I’m Nothing (1998), Black Market Music (2000), Sleeping With Ghosts (2003), Meds (2006), Battle For The Sun (2009) a Loud Like Love (2013). 

Užite si NOVAROCK po dvoch rokoch naplno a bez obmedzení!

Sedemnásty ročník najväčšieho rockového festivalu v strednej Európe NOVA ROCK už tradične prinesie významné mená súčasnej hard rock a metal scény. NOVA ROCK je rockový festival konaný tradične na lúkach Pannonia Fields pri rakúskom mestečku Nickelsdorf. Počas pandémie COVID-19 sa 16. ročník v roku 2020 vôbec nekonal, presunul sa na rok 2021. Následne sa v presunutom júnovom termíne znova pre pandemicé opatrenia zrušil. Usporiadatelia fesivalu Nova Rock preto usporiadali náhradný 16. ročník ako mini festival „Nova Rock Encore“ netradične v hlavnom meste vo Wiener Stadthalle. Napriek všetkým nepríjemnostiam spojených s pandémiou, aj na samotnom Nova Rock Encore vládla neskutočne dobrá hard rocková atmosféra a všetci prítomní fanúšikovia si po dlhej dobe prišli na svoje!

Vďaka svojej polohe, pri rakúskom mestečku Nickelsdorf, čo je len niečo cez 40 km od Bratislavy, býva cieľom veľkého množstva fanúšikov zo Slovenska i Čiech. Preto v samotnej festivalovej camp dedinke natrafíte na tisícky zabávajúcich sa slovákov či čechov.

Konečne sa môžete tešiť na bohatú nádielku "hard rocku" a poriadnej hudobnej nálože! Všetko v podaní hudobných velikánov, svetoznámych anglických rockerov MUSE, ďalej legendárny alternatívny rock anglických PLACEBO, dánskych elvis metalistov hrajúcich kombináciu rokenrolu, heavy metalu a rockabilly VOLBEAT, gothic metalu v podaní amerických EVANESCENCE, heavy metalový nárez od amerických FIVE FINGER DEATH PUNCH, energiu nemeckých indie rockerov KRAFTKLUB, kanadských punkerov BILLY TALENT, britský metalcore BRING ME THE HORIZON, talianskych rockerov MåNESKIN, melodický metalcore z Južného Walesu BULLET FOR MY VALENTINE, viac než legenda punk rocku THE OFFSPRING, jednej z najpredávanejších merických punk rockových kapiel BAD RELIGION, melodický hardcore punk RISE AGAINST, či švédska melodická death metalová skupina IN FLAMES a mnohých ďalších ... MEGA HARD ROCK party po dvoch rokoch sa začína 9. júna na lúkach Pannonia Fields pro Nickelsdorfe!

Nič nestojí v ceste plánovaniu Vášho príchodu na NOVAROCK 2022 (možno okrem pár veterných mlynov 😉) – pretože otváracie hodiny sú už zverejnené online!

Pozor: Skoré kempovanie nie je možné na #NR22. Pre majiteľov karavanov je povolený príchod o deň skôr.
Podrobné otváracie hodiny nájdete na: HERE!

Do začiatku zostáva necelých 7 týždňov! Rockové šialenstvo vypukne za 46 dní!

Všetky info na: https://www.novarock.at/

VSTUPENKY

rNUlife.sk / Novarock

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.