Vrana Marianna vydala na Deň Zeme singel Doba

Doba je názov nového singla začínajúcej speváčky Vrany Marianny, ktorá od jesene minulého roka rozbieha svoju sólovú spevácku kariéru. Doterajšia tvorba odrážala jej hmlový svet. Pieseň Doba, ku ktorej zverejnila zároveň aj pôsobivý videoklip, však odkrýva jej druhú, dymovú, umeleckú stránku.

O hudbu a aj text piesne sa postarala Marianna. "Samotná pieseň vznikla už v novembri minulého roka, ale tematicky som ju chcela vydať na Deň Zeme. Predstavuje moje strachy, hrôzy, démonov. Zároveň som chcela priniesť aj inú tému do svojho repertoáru a zrovna téma ekológie mi je veľmi blízka," prezradila speváčka, ktorá šije oblečenie z recyklovaných materiálov pod značkou KRÁ.

Aj samotné plastové šaty v klipe sú z jej dielne. "Na výrobu šiat bolo použitých aj sto sáčkov. Kamaráti mi darovali bublinkové fólie, igelity, plastové fľaše, ktoré by sa boli inak vyhodili. Korzet som po nociach utkala z mikroténových vrecúšok, na korunu som roztápala plastové fľaše – všetko je poctivo vypracované," hovorí Marianna, ktorá si šaty odložila na pamiatku a je ochotná ich darovať na výstavu alebo ich posunúť ďalej niekomu, kto by ich potreboval.

Videoklip sa točil v Niklovej hute v Seredi, čo je obľúbená lokalita pre mnohé slovenské produkcie. Vrana Marianna však budovu a okolie industriálneho charakteru chcela ukázať inak, viac architektonicky, v geometrii, aby sa vizuál prepojil s hudbou. "Klip bol točený extrémne na rýchlo, ale tým, že som víziu klipu mala dávno jasnú, všetko sa stihlo. Veľká vďaka patrí celému môjmu tvorivému tímu a mojim kamarátom. Vložili do toho srdce a nezištne mi pomohli," vraví speváčka, ktorá herecky pôsobí v Bábkovom divadle na Rázcestí v Banskej Bystrici.

Za produkciou piesne stojí Adam Kuruc, s ktorým Vrana Marianna zatiaľ na všetkých svojich singloch spolupracovala. Speváčka bola z Adamovej práce znova očarená.

"Keď si Adam vypočul demo, povedal, že pieseň je vlastne komplet urobená. Ako ja hovorím, namiešal tam svoje koreniny, a hudobne len podčiarkol to, čo je hlavnou témou piesne. Adam je veľký profesionál a talent, a som nesmierne vďačná za našu spoluprácu, ktorá je veľmi prirodzená," hovorí Marianna a prezradila, že niektoré zvuky nadväzujú na jej prvý singel Líška, ktorý je žánrovo síce úplne iný, ale tento hudobný presah doterajšiu tvorbu spája.

rNUlife.sk / TS

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.