15. ročník festivalu Groove Brno láka na americké hviezdy funku Lettuce a Tower of Power

Rok 2022 je pre festival Groove Brno obdobím osláv 15. rokov pôsobenia festivalu. K narodeninám nadeľuje svojim fanúšikom prvé hviezdy tohtoročného programu. Sály Metro Music Baru a Sono Centra rozhýbe funková a soulová hudba viac než polstoročia vystupujúceho oaklandského ansámblu Tower of Power, newyorských Spyro Gyra a na Grammy nominovanú bostonskú kapelu Lettuce.

„Za pätnácť rokov sme mali tú čest stať sa koncertnou destináciou nejednej hudobnej hviezdy. Každoročne sa nám podarilo niekoľko republikových premiér ako Dirty Loops, Judith Hill či Kennedy Administration. Trúfam si povedať, že sme jediný tuzemský festival venujúci sa výhradne funku a soulu. Energia muzikantov a ich fanúšikov nás motivuje k stále lepším výkonom i napriek posledným bezútešným dvom rokom. Sme pripravení roztancovávať kluby aj ďalších pätnácť rokov,” zamýšľa sa za históriou festivalu jeho riaditeľ Josef Buchta.


Sono Centrum sa 9. Novembra otrasie salvami tónov dychových nástrojov skupín Tower of Power a Spyro Gyra. Tower of Power sa za svoju viac než 50 ročnú kariéru stali nielen svetovými legendami žánru, ale taktiež uznávanými občanmi domáceho Oaklandu. Miestna radnica dokonca vyhlásila 31. máj dňom tohoto historicky významného telesa. Dychová sekcia formácie hrala na štúdiových počinoch Aerosmith, Erica Claptona, Eltona Johna či Santany. Newyorský kvintet Spyro Gyra na koncert privezie materiál z ich viac než tridsiatky albumov, z nich mnohé získali titul platinových a zlatých platní.

Členové Lettuce spolupracovali s Lady Gaga či Britney Spears. Skupina, založená na pôde najväčšej nezávislej školy súčasnej hudby na svete Berklee College of Music, má na svojom konte okrem nedávnej nominácie na Grammy taktiež umiestnenie na prvej priečke rebríčku prestížneho amerického časopisu Billboard alebo platformy iTunes. Ich vystúpenie v Metro Music Baru 8. októbra pre nich bude českou premiérou.

https://youtu.be/r4mlCKA0PVg

Pod taktovkou Groove Brno v minulosti navštívila Brno viac než desiatka držiteľov ocenenia Grammy. Mesto rozoznel t jeden z najbližších spoluhráčov Jamesa Browna a Prince saxofonista Maceo Parker. Množstvo z vystupujúcich umelcov na festivale zažilo svoju tuzemskú či aspoň regionálnu premiéru. Program v minulosti nestál iba na zahraničných menách, pozývali i české špičky od B-Side Bandu s Vojtěchom Dykom či Ochepovsky Projectu až po Melody Makers Ondřeja Havelky.

Do konce roku chystá Groove Brno ďalších osem výnimočných koncertov, program bude postupne zverejňovaný a dopĺňaný. Vstupenky na festival zakúpite v predajnej sieti GoOut či na kamenných pobočkách Turistického Informačního Centra Brno. Projekt prebieha za finančnej podpory Ministerstva kultury ČR, Jihomoravského kraje a statutárního města Brna.

VSTUPENKY : https://goout.net/cs/groove-brno-2022/szlvhat/?utm_medium=indexingApiGoogle&utm_source=ping

Facebook udalosť 8. 10. 2022 Lettuce: https://fb.me/e/1ar3nWgwd

Facebook udalosť 9. 11. 2022 Tower of Power & Spyro Gyra: https://fb.me/e/1iWuYKbOd

rNUlife.sk / Ricardo Delfino, AMPromotions.cz

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.