Gastro je na kolenách, ale nesmie ustrnúť v kŕči. Medusa hľadá pre svoje nové gastro projekty 250 zamestnancov

  • Medusa tento rok otvorí tri nové prevádzky, minimálne
  • Peter Štecko: Gastro je na kolenách, ale nesmie ustrnúť v kŕči
  • Voľné pozície Medusa otvára na Slovensku i v Rakúsku
  • Medusa stále nedostala schválené prostriedky kompenzácii  za rok 2020
  • Počas pandémiu nikto nemusel z Medusy odísť

Spoločnosť Medusa, ktorá zastrešuje cez 40 prevádzok v troch krajinách a pracuje pre ňu na plný úväzok viac ako 750 zamestnancov, sa chystá na pokoronovú expanziu. Tento rok otvorí minimálne tri nové prevádzky, pre ktoré už dnes hľadá, okrem doplnenia do existujúcich, viac ako 250 ľudí na rôzne pozície, manažérov, kuchárov, čašníkov a ďalších gastrošpecialistov.

„Počas krízy som viackrát povedal, že slovenské gastro je na kolenách,“ hovorí CEO skupiny Peter Štecko a pokračuje: „Pomoc v korone i podmienky na podnikanie sú oproti iným krajinám úbohé: DPH najvyššia, štátna pomoc pomalá a nedočerpateľná. Za všetko hovorí fakt, že ešte ani dnes 2 roky po začiatku krízy, sme v Meduse nemáme uhradené schválené prostriedky kompenzácii z ministerstva dopravy za rok 2020. To je ale len jedna stránka mince. Tá druhá je, že tu sme doma, zdieľame spoločnú zodpovednosť za našich kolegov a ich rodiny, platíme dane, jednoducho robíme, čo vieme. Slovenské gastro nesmie ustrnúť v kŕči a sebaľútosti."

"Bez kreativity a dynamiky, ktorú prinášajú nové projekty a ľudia, každé podnikanie spomalí, zlenivie a skončí. Preto musíme myslieť pozitívne. To, že to ide nám ukázal náš nový koncept WERK v Jurkovičovej Teplárni, ktorý sme otvorili tesne pred lockdownom v októbri 2021, či remeselný koncept MINT, otvorený tesne po jarnom lockdowne 2021. Zákazníci ich prijali nadšene. A hoci sú niektoré naše prevádzky z dôvodu dlhých a zničujúcich opatrení v existenčnom ohrození, veď kluby máme zatvorené už viac ako 430 dní, ideme ďalej a chceme byť stále lepší,“ dopĺňa Peter Štecko.

Skupina plánuje ešte pred letom 2022 otvoriť tri nové prevádzky, dve v zrekonštruovanej historickej budove Pradiarne 1900  a jednu v Karlovej Vsi. Preto, nielen pre tieto koncepty, hľadá ľudí, ktorí ešte nestratili záujem o gastro a chcú mať stabilnú, p atraktívnu a perspektívnu prácu.

Počas pandémie sme si všetkých ľudí, ktorí u nás chceli ostať udržali, aj keď to nebolo ľahké, ani lacné. Pri našej veľkosti by sme totiž potom neboli schopní po lockdownoch otvárať prevádzky okamžite. A vôbec, kto má ukazovať, že v gastre sa dá nájsť stabilná, perspektívna a kreatívna práca na plný úväzok, keď nie my.“ uzatvára Peter Štecko.


Medusa ponúka svojim zamestnancom stabilné zamestnanie, istotu príjmu, profesionálny rast, školenia v Medusa Academy, zamestnanecké zľavy do svojich prevádzok až do výšky 50 %, či podporu voľnočasových aktivít.

rNUlife.sk / Ľudovít Tóth, event2all

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.