Slovenský jazz: Hlasovanie za Cenu verejnosti ankety Esprit je spustené

Už deviaty rok majú priaznivci jazzovej hudby možnosť svojim hlasom rozhodnúť, kto získa Cenu verejnosti ankety Esprit za najlepší slovenský jazzový album roka. Vyberať je opäť z čoho: 16 nominovaných albumov prináša kvalitný jazz v jeho rozmanitých podobách. Vypočujte si hudobné ukážky a rozhodnite, kto si odnesie Cenu verejnosti Esprit.

Od dnešného dňa (17.8.) je na stránkach jazz.sk spustené SMS hlasovanie, v ktorom fanúšikovia jazzu z nominovaných nahrávok vyberú album ocenený Cenou verejnosti Esprit. Na stránke nájdete tiež krátke info o každom albume spolu s hudobnými ukážkami. Hlasovanie potrvá do polnoci 31. augusta. Hlasovať je možné za ľubovoľný počet nahrávok. Celý výťažok z SMS hlasovania bude použitý na podporu mladých hudobných talentov.

Hlavné ocenenie, Cenu odbornej poroty Esprit, vyberie medzinárodná porota zložená z popredných hudobných žurnalistov, kritikov a promotérov v oblasti jazzu. Záštitu nad siedmym ročníkom ankety Esprit a čestné členstvo v porote prevzal americký bubeník, perkusionista a pedagóg Rudy Royston. Svetoznámy hudobník má na konte nahrávanie a koncertovanie s menami svetového jazzu ako sú Bill Frisell, Greg Osby, Don Byron, Dave Douglas a mnohí ďalší.

Slávnostný večer s vyhlásením výsledkov a odovzdaním ocenení Esprit sa uskutoční 14. septembra. Počas neho zažijú diváci v bratislavskom Mestskom divadle P.O. Hviezdoslava vystúpenia troch z nominovaných zoskupení. Live stream z podujatia budete môcť sledovať priamo na webe jazz.sk a zároveň bude priamy prenos zo slávnostného večera vysielaný v rádiu Devín

Generálnym partnerom podujatia je softvérová spoločnosť Espirit s.r.o. Grafiku pre Cenu verejnosti a sošku v tvare kontrabasu pre Cenu odbornej poroty vytvoril významný slovenský akademický sochár Juraj Čutek.

Udeľovanie cien Esprit je registrovanou udalosťou v rámci Medzinárodného dňa jazzu - International Jazz Day (UNESCO), ktorý oslavuje slobodu a kreativitu formou jazzových podujatí konaných v jeden deň po celom svete. Tradičným dátumom konania je preto 30. apríl, no tak ako minulý rok, aj tento ročník sa kvôli pandemickým opatreniam a obmedzeniam presunul na september.

Pre priaznivcov jazzu predstavuje ocenenie Esprit jedinečnú šancu získať prehľad o tom najlepšom, čo za posledný rok vzniklo a vyjadriť svojím hlasovaním podporu a uznanie interpretom tohto žánru na Slovensku.

rNUlife.sk / Kristián Šeffer, Esprit

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.