Rock for People 2022 počas štyroch dní poteší aj fanúšikov Royal Blood či Biffy Clyro

Počas víkendu ohlásili organizátori Rock for People Hope predĺženie nadchádzajúceho festivalového ročníka. Rock for People prebehne od 15. do 18. júna 2022 nielen už s vopred ohlásenými headlinermi Fall Out Boy a Green Day. Návštevníci sa už teraz môžu tešiť na britských rockerov Biffy Clyro a Royal Blood.

Tým sa ale zoznam potvrdených vystupujúcich nekončí, už vo štvrtok 19. augusta prebehne ďalšie doplnenie do zoznamu účinkujúcich umelcov. „Držitelia festivalových vstupeniek a vstupenky do kempu na RfP 2020 tak získajú deň navyše, ostatní nech si nastavia alarm na pondelok 23. augusta 10:00, kedy pôjde do predaja limitovaná edícia vstupeniek,“ hovorí riaditeľ festivalu Michal Thomes.

Trojica Biffy Clyro sa na Rock for People vráti po ôsmich rokoch. Medzitým získali množstvo hudobných ocenení, vystúpili na svetových top festivaloch ako Glastonbury či Rock Am Ring. V auguste 2020 vydali už v poradí ôsmy štúdiový album s názvom A Celebration of Endings, ktorý získal okrem nadšených hudobných recenzií od množstva hudobných kritikov i cenu za najlepší album na Scottish Music Awards 2021.

Royal Blood prídu do Českej republiky vôbec po prvý krát. Aj oni predstavia fanúšikom nový materiál, tohtoročný počin Typhoons. Duo sa na scéne pohybuje od roku 2011, Royal Blood sú držiteľmi Mercury Prize, MTV Europe Music Awards i Brit Awards.

Dvojdňový Rock for People Hope, ktorý prebehol 13. - 14. augusta, privítal 7000 účastníkov a dosiahol tak vypredanú kapacitu už prvý deň konania festivalu. Predstavilo sa viac ako 50 vystupujúcich hudobníkov, rečníkov, akrobatov, tanečníkov, stand up komikov či diskutujúcich.

Unikátom kapacitne obmedzeného ročníka za sprísnených hygienických opatrení proti covid 19, bol vodíkový pohon jedného z pódií, generátorom H2BASE českých vývojárov zo spoločnosti DEVINN. Festival tak ďalej rozšíril ekologický program, v areály bol využitý design z recyklovaných materiálov a solárne panely. Dalej boli rozšírené zberné miesta, zriadené hotely pre hmyz, navýšilo sa zastúpenie lokálnych dodávateľov občerstvenia. Festival Rock for People Hope predstavil mimo iného program koncertnej série Rock for People Concerts na rok 2021/2022, ktorý privíta Nova Twins, Palaye Royale, Billy Talent, Skynd, De Staat, Poppy a mnoho ďalších.

Odkazy:
www.rockforpeople.cz
www.facebook.com/rockforpeople.czechrepublic/ www.youtube.com/user/rockforpeopleTV/featured

rNUlife.sk / Anna Mašátová

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.