Kateřina Marie Tichá vydáva tretiu pieseň "Divoká" z debutového albumu Sami

Autorka a speváčka Kateřina Marie Tichá vydáva po skladbách Sami a Zničená zem tretí  singel z úspešného debutového albumu Sami, za ktorý bola nominovaná v kategórii „Objev roku 2020“ hudobných cien Anděl 2020.

„Divoká je písnička o svobodě. O odvaze vydat se svou vlastní cestou, na které můžeš sám volit rychlost i směr,“ hovorí o skladbe jej autorka . Pieseň je jediným  duetom na albume. Kateřina ho naspievala so spevákom Davidem Stypkou. Český spevák David Stypka podľahol druhú januárovú Nedeľu tohto roku rakovine v kombinácii s koronavírusom. Mal len 41 rokov.

Skladbu Divoká spolu s lyric videom vydáva nahrávacia spoločnosť SinglTon, ktorá si dala záväzok priebežne  pripomínať tvorbu, osobnosť speváka, gitaristu a skladateľa Davida Stypku, s ktorým ešte v roku  2015 podpísala exkluzívnu zmluvu a započala tak vzájomnú spoluprácu.

V roku 2016 vyšlo EP Jericho. V roku 2017 album neboj. V 2019 vyšiel v  reedícii debut Čaruj.

Na jeseň 2021 bude dokončený nový Davidov album Dýchej. Na tejto nahrávke pracuje producent Martin Ledvina, spoločne s členmi hudobnej skupiny Bandjeez (Pavel Sotoniak - klávesy, Matěj Drabina - bicie, Maro Zeman - basová gitara). Zbierka 10 nových piesní, ktorá vznikala v priebehu posledných dvoch rokov je takmer hotová. Ostáva dotočiť nástrojové party, dospievať vokály a pokúsiť sa nahrávke vtlačiť taký sound, o ktorom tvorcovia spoločne s Davidom ešte počas jeho života diskutovali,” približuje Martin Červinka, zo spoločnosti SinglTon a dodáva: Aktuálne by sme radi pripomenuli nedávnu spoluprácu Davida Stypky s Kateřinou Marií Tichou v společnom duete Divoká, ktorá sa objavila na speváčkynom kritikou i poslucháčmi oceňovanom autorskom albume s názvom Sami.”

Nahrávacia spoločnosť SinglTon stojí tiež za finančnou zbierkou pre priateľku Davida Stypku a ich troch malých detí.  Zbierka je stále otvorená tu.

Kateřina Marie Tichá, David Stypka - Divoká

STREAMINGOVÉ SLUŽBY - DIVOKÁ

ALBUM SAMI

rNUlife.sk / Tomáš Karpel, Universal music

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.