Spev srdca a skvelá kompozícia! Unikát slovenskej world music Karin Sarkisjan sa koncertne pripomenie v bratislavskom Teatro Colorato

Koncert (nie len) židovských piesní v podaní výnimočnej predstaviteľky world music scény na Slovensku.

Karin Sarkisjan už tri desaťročia žije a pôsobí na Slovensku, v meste Martin, kde našla svoj domov. Je vyhľadávanou umelkyňou pre rôzne hudobné zoskupenia a tak v minulých rokoch hosťovala na koncertoch skupín Balkanansambel, Pressburger Klezmer Band či Gypsy jazz SK.

Venuje sa tiež scénickej hudbe (spolupracovala so Slovenským národným divadlom, s Martinským komorným divadlom a inými).

V minulosti sa predstavila ako jedna z hviezd veľkých klezmerových festivalov v Ľvove a Petrohrade, kde jej interpretáciu jidiš piesní vysoko ocenili aj také legendy ako Lorin Sklamberg a Michael Alpert. Právom jej prináleží miesto medzi top interpretmi world music na Slovensku i v zahraničí.

Organizátori srdečne pozývajú každého, prísť si vychutnať jedinečný hudobný zážitok, ktorý svojim interpretačným umením ponúka Karin Sarkisjan - výnimočná predstaviteľka world music scény na Slovensku. Rodáčka z arménskeho Jerevanu predstavuje unikát na našej hudobnej scéne vďaka skvelej kombinácii jedinečného vokálneho prejavu a brilantnej hry na klavíri. Koncert odohrá v sprievode talentovaného huslistu Ľuba Šama.

Výrazná osobnosť hudobného žánru world music Karin Sarkisjan je rodáčka z Jerevanu, ktorá vyrastala v Arménsku, neskôr sa presťahovala na Slovensko a žila aj v Žiline. Je zberateľkou ľudových piesní, ktoré ďalej originálne aranžuje a interpretuje.

ŠNIRELE PERELE

 09.12.2023 19:00 hod. Teatro Colorato, Františkánske námestie 2, 811 01 Bratislava

Organizátor koncertu: LECA občianske združenie

Cena vstupeniek: 12,- Eur

                            10,- Eur/ seniori, študenti 

Vstupenky v predaji: https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/snirele-perele-2023-12-09/

rNUlife.sk / Roberto Lecca, Občianske združenie LECA

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov
(2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.