RTVS v piatok odvysiela benefičný koncert Slovensko pre Ukrajinu

Rok od začiatku ruskej agresie na Ukrajine si Jednotka pripomenie benefičným koncertom Slovensko pre Ukrajinu, ktorý odvysiela naživo v piatok 24. februára od 20:30 z Námestia Nežnej revolúcie a priestorov Starej tržnice v Bratislave.

"Ukrajina vo svojom boji za svoju ale aj európsku slobodu obetovala už desaťtisíce životov," hovorí Lucia Štasselová z iniciatívy Mier Ukrajine. "Cieľom nášho podujatia je vyjadriť Ukrajincom v tomto boji podporu a solidaritu a odsúdiť brutálnu agresiu ruského teroristického štátu," dodáva Marián Kulich, jeden z ďalších členov iniciatívy.

Diváci sa môžu tešiť na vystúpenia slovenských a ukrajinských hudobníkov a ďalších významných osobností, medzi nimi Zuzana SmatanováSima MagušinováDaniel ŠpinarMila MedvedovskáLash & GraySisa Fehér, detský spevácky zbor SuperarPolina (UA), Yulia (UA), Vidiek, Martin Staňo, Patrik Herman, Gregor Mareš, Ludwig Bagin, Matej "Sajfa" Cifra, Veronika Cifrová Ostrihoňová, Richard Stanke, Eva Pavlíková, Henrieta Mičkovicová, Alexander Bárta, František Kovár, Anna Šišková, Katarína Brychtová a zástupcovia pomáhajúcich MVO a občianskych iniciatív.

Súčasťou benefičného podujatia je verejná výzva Slovensko pre ukrajinské siroty zastrešená crowdfundingovou platformou Donio.sk. Prispieť v rámci verejnej výzvy bude možné aj počas priameho prenosu prostredníctvom QR kódu alebo čísla účtu zverejneného na televíznej obrazovke.

Vysielanie benefičného koncertu Slovensko pre Ukrajinu je súčasťou spomienkovej akcie EBU (Európskej vysielacej únie) na podporu Ukrajiny.

rNUlife.sk / Filip Púchovský, rtvs / titl. foto: Mila Medvedovska a Daniel Špiner, 2022
(archív dua)

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov
(1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.