Trio B.F.K. vydáva debutové inštrumentálne EP Parking Skills

Zostavu tria B.F.K. tvorí gitarista Peter Bulík, pôsobiaci v orchestri Divadla Nová Scéna či televíznom programe Milujem Slovensko, bubeník Jakub Kačic sprevádzajúci Emmu Drobnú, Petra Lipu či Adissa a Fedor Frešo ml., v súčasnosti aj basgitarista skupiny Orchester Jeana Valjeana.

Autor prevažnej väčšiny hudby B.F.K. je Peter Bulík. Jedná sa o inštrumentálnu hudbu s prvkami jazzu, fusion či rocku. Kapela bola založená tesne pred príchodom koronavírusu, takže materiál na prvé EP s názvom Parking Skills bol tvorený priebežne počas dvoch pandemických rokov, kedy sa dalo aj nedalo stretávať.

Na samotné zaznamenanie materiálu si kapela vybrala štúdio Birdland pri Manínskej Tiesňave, stalo sa tak v máji minulého roka. EP Parking Skills má niečo cez 27 minút a vychádza v týchto dňoch na streamovacích platformách vďaka podpore Ruka Hore.

Trio má na konte koncert na sútaži mladých talentov vrámci Bratislavských džezových dní, a odohrali aj koncert na bubeníckom festivale v Čechách vo Vysokom Mýte, kde bol bubeník Kačic zavolaný ako firemný hráč svetovej značky.

Vypočujte si celé EP na Deezeri

rNUlife.sk / TS / foto: archív skupiny

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.