Prehliadnuť ich debut Human Aspect by bolo chybou. Košické duo Dennyiah robí svetový pop

Slovenská hudobná dvojica Dennyiah patrí medzi najväčšie súčasné domáce objavy. Dnes vydáva album Human Aspect, ktorý potvrdzuje to, čo už na začiatku roka naznačil úspešný singel Kingdom - že na Slovensku máme po dvojici Kristin Lash & Jakob Grey ďalší výnimočný projekt s potenciálom uspieť aj v zahraničí.

Album Human Aspect je výsledkom niekoľkoročnej tvorivej a bádateľskej práce, a to nielen z hľadiska hudby ale aj obsahu textov. "Hľadali sme najmä ľudskú stránku, chceli sme zachytiť prirodzenosť človeka, ale aj celej spoločnosti," hovorí gitarista Ľuboš Šoltés.

Spomínaná balada Kingdom, ktorá mala spolu s pôsobivým videoklipom  premiéru v januári, sa právom stretla s veľkým poslucháčskym ohlasom a predurčila prvý album Dennyiah na jeden z najočakávanejších slovenských debutov tohto roka. Singel vystrelil medzi najhranejšie skladby v slovenskom éteri a na Youtube má dnes videoklip viac ako 300-tisíc prehratí. Nielen Kingdom, ale aj ďalšie skladby na albume v sebe ukrývajú príbehy, ktoré sú výpoveďami o vnímaní sveta. "Nič neskrývame, práve naopak," dodáva Ľubo.

"Väčšina skladieb vznikla už dávnejšie, ale až teraz prišiel ten správny čas dať im tvár. Možno tomu dopomohla aj celosvetová a celospoločenská situácia," hovorí o pozadí albumu speváčka Denisa "Denny" Gajarská, ktorá má z debutu obrovskú radosť.​​​​

Hoci naživo znie hudba talentovanej dvojice v klasickom spojení gitary a spevu veľmi intímne (viď napr. séria akustických videí na ich Youtube), album prináša viacero prekvapení a plný kapelový zvuk, na ktorom sa podieľali výnimoční hostia. Bicie nahral Keith Carlock, ktorý hral v minulosti s takými velikánmi ako Sting, John Mayer, kapelou TOTO či speváčkou Dianou Ross.

"Je to ako splnený sen, rovnako aj spolupráca s držiteľom ceny Grammy Nicom Hardom, ktorý nám Human Aspect mixoval," uvádza dvojica. Na albume si zahrali aj basgitaristi Vladimír Micenko a Kevin Scott, ktorý v minulosti spolupracoval so speváčkou Fergie či s hip-hopovým umelcom, ktorý si hovorí Wale.

"Mojou srdcovou záležitosťou sa stala spolupráca s Adamom Baldychom, do ktorého huslí som sa zamilovala," priznáva Denny. Vokály na album nahrali Dušan Marko a Martin "Atom" Schewczuk. O finálny master albumu sa postaral Dave McNair, ktorý spolupracoval aj s Bruceom Springsteenom, kapelou Maroon 5, Jonas Brothers či Cindy Lauper.

"Veríme, že sa Human Aspect bude našim fanúšikom páčiť a že si nájde cestu aj k ďalším poslucháčom. Albumu sme venovali všetok náš čas a energiu, dali sme doň celé srdce," uzatvára dvojica Dennyiah, ktorá by album budúci roka rada predstavila aj na klubových a festivalových pódiách.​

Album Human Aspect vychádza 6. novembra v distribúcii spoločnosti  Spinaker. Viac informácií o Dennyiah získate na jej oficiálnych profiloch na Facebooku a Instagrame

rNUlife.sk / Kamil Konkoľ, Foto: Ján Varchola

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.