Online verzia Urban Market aj s piatimi koncertami

V roku 2019 oslávil Urban Market už desať rokov svojho fungovania, počas ktorých si získal desaťtisíce priaznivcov. Kvôli pandémii sa minuloročné jarné vydanie muselo zrušiť a v decembri prebehla zimná/vianočná verzia len v skromnej podobe v Starej tržnici za prísnych opatrení a obmedzení. Teraz organizátori prinášajú bohatý program v online verzii.

Urban Market Online sa uskutoční už od zatra do soboty - 23. - 27. februára - a prinesie zaujímave diskusie aj koncerty. "Bohužiaľ, tentoraz nebudeme spoznávať a obdivovať dizajn 'made in Slovakia', ale viac sa budeme zabávať pri koncertoch a niečo nové sa dozvieme na zaujímavých diskusiách pri témach, ku ktorým máme blízko. Navyše si dáme záležať na prezentácii, a tak sa môžete tešiť na vizuálnu pochúťku z priestoru, v ktorom sme vyrástli," hovorí za organizátorov Urban Marketu jeho zakladateľ Martin Brix.

Priestor národnej kultúrnej pamiatky Pradiarne 1900, ktorá prešla starostlivou obnovou YIT Slovakia, bol v rokoch 2010 a 2011 domovom Urban Marketu. Stará Cvernovka, miesto s nezabudnutelnou atmosférou, bude dokonalou kulisou pre sériu pripravovaných koncertov a diskusií. Počas piatich dní zažijete šesť hudobných vystúpení, o ktoré sa postarajú Bad Karma BoyTono S.52 Hertz WhaleIsama ZingLannne a Felix

V diskusiách budú zaujímaví hostia hovoriť o slovenskom dizajne, o viechach, baroch a kaviarňach, či o význame bielej v modernistickej architektúre. "Prejdeme si príbehom Cvernovky od jej začiatkov v industrálnej ére cez komunitný život až po súčasnosť, a pripomenieme si, že aj umením môžeme bojovať proti extrémizmu," dodáva Martin Brix.

Všetky podrobnosti o podujatí Urban Market Online nájdete na oficiálnom webe urbanmarket.sk alebo na Facebooku.

rNUlife.sk / TS Urban Market

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.