ČSOB BRATISLAVA MARATHON 2023 – VAŠE ODMENY V CIELI UŽ O 4 TÝŽDNE

Bratislavský maratón čaká 18. ročník. V tradičnom aprílovom termíne (2.4.) sa v centre hlavného mesta pobeží opäť niekoľko disciplín. Na vrcholné bežecké podujatie v našom hlavnom meste je prihlásených vyše 7000 bežcov v rôznych bežeckých disciplínach. Prečítajte si najdôležitejšie informácie o tomto podujatí.

ČSOB Bratislava Marathon 2023 sa nesie v duchu príbehov. Svoj príbeh majú aj medaily, ktoré vám cez víkend 1. a 2. apríla s radosťou zavesia organizátori na krk. Pri tvorbe vizuálu medailí sa organizátori snažili vychádzať z dizajnu celého podujatia. Dominantou na všetkých medailách je ikonický symbol Bratislavy – vyhliadková veža UFO a Most SNP. Návštevníkom Bratislavy často utkvie v pamäti hlavne „UFO.“ 

img

Dizajn podujatia organizátori preniesli aj na eventové a finisherské tričká, ktoré vám rovnako budú pripomínať, v akom meste ste bežali.

 Medaily sa rozdelili po disciplínach:

– Maratón: zlatá maratónska medaila je najväčšia a najmohutnejšia, stužka bude tiež najširšia. Prečo zlatá, pýtate sa? Maratón mnohí bežci považujú za svoj bežecký sen či cieľ. Je to hlavná disciplína podujatia, preto organizátori chceli vizuálne odlíšiť maratónsku od ostatných medailí.

Pre úspešných účastníkov maratónskej vzdialenosti bude čakať v cieli ďalšia odmena – funkčné tričko od športovej značky obuvi a športového New Balance Slovensko a zlatú medailu za ich obdivuhodný výkon

– Polmaratón, desiatka, minimaratón a štafety: žiarivá strieborná medaila, polmaratónska medaila je veľkosťou menšia ako maratónska a zároveň väčšia ako ostatné medaily.

Aj polmaratónci si po dobehu do cieľa prevezmú účastnícke tričko. Je ladené do modrej farby.

– detské behy: hravá farebná medaila, presne ako naši najmenší bežci . Každý jeden prihlásený detský pretekár dostane spolu so štartovým číslom aj tričko a batôžtek.

Na druhej strane vašej medaily bude vygravírovaný názov disciplíny, ktorú ste bežali. Aj tento rok budete mať možnosť dať si na pamiatku na medailu vygravírovať svoje meno a dosiahnutý čas 

Novinka! Organizátori pre vás pripravili i pamätný stojan na vašu medailu, ktorý bude k zakúpeniu v limitovanom množstve na podujatí! 

Hodnotenie ČSOB Bratislava Marathon: 8,9/10

  • Termín: 1. – 2. apríla 2023
  • Miesto: Bratislava, Slovensko

ČSOB Bratislava Marathon 2023 - informácie a dátum

Každým rokom kvalitnejšie bežecké podujatie v hlavnom meste Slovenska už získalo svoju tradíciu. ČSOB Bratislava Marathon sa v roku 2023 uskutoční v tradičnom jarnom termín, 1. – 2. apríla, so štartom a cieľom tradične pred známym bratislavským nákupným centrom Eurovea na Pribinovej 8. Organizátormi pretekov sú spoločnosť BE COOL s občianským združením Bratislavský maratón. 

Bratislava City Marathon 2023 - štart, cieľ, trasa (trať), mapa

Trasa bratislavského mestského maratónu je už niekoľko rokov veľmi podobná a mení sa iba v niektorých segmentoch podľa potreby. Štart maratónu je v nedeľu (2.4.) o 09:00 hod pre Eurovea.

Bežci prebehnú cez Nivy až na Ružinovskú ulicu, kde je v časti Pošeň otočka a trasa vedia späť cez Ružinov až do centra mesta, po nábreží k Mostu Lafranconi, kde je opäť otočka, popri Dunaji sa beží späť smerom k Eurovei, cez Starý (električkový) most do Sadu Janka Kráľa, odtiaľ po malom okruhu opäť na most a do cieľa polmaratónu, resp. rovno do druhého kola maratónskej trate. Beží sa po asfalte, betóne a mačacích hlavách (dlažobných kockách).

 V cieli na ČSOB Bratislava Marathon môžete mať okrem silných emócií, dobrého pocitu z behu (a boľavých nôh) aj kultúrny zážitok! Pre hlavné disciplíny v nedeľu 2.apríla 2023 to platí dvojnásobne. Pobežíte totiž okolo mnohých historických miest ⛪
Štart je pred novou budovou SND, istotne budete mať pred štartom adrenalín vybičovaný na maximum, tak si aspoň pri rozcvičke obzrite neprehliadnuteľnú fontánu symbolizujúcu tanečnicu pred vstupom do budovy ⛲
Trať vás zavedie aj popri Františkánskom kostole. Zaostrite na jeho vežu! Tú pôvodnú poškodilo zemetrasenie a na kostole je od roku 1987 jej novogotická kópia. Smútiť nemusíte. Pobežíte aj okolo tej pôvodnej, v Sade Janka Kráľa je z nej teraz jedinečný altánok 🌷
Prebehnete aj okolo Univerzitnej knižnice. Je to najstaršia a najväčšia vedecká knižnica na Slovensku. Koncom roka 2021 tvoril jej knižničný fond 2,88 mil. knižničných jednotiek!
Okrem novej budovy SND si počas behu môžete na Hviezdoslavovom námestí obzrieť aj historickú budovu Slovenského národného divadla z roku 1886. Navrhli ho viedenskí architekti Fellner a Helmer, ktorí v podobnom štýle postavili až 45 divadiel po celej Európe! Podobné stavby nájdete napr. v Sofii, Budapešti či Berlíne.
Prihláste sa na maratón, polmaratón alebo si tieto vzdialenosti rozdeľte s ďalšími tromi kamošmi v štafete a uvidíte toho počas behu ešte omnoho viac! Všetko sa nám však do tohto príspevku nezmestí 😊
Prihlásiť sa môžete cez tento odkaz 👉 https://lnk.sk/sxeh 👈
Propozície ku všetkým disciplínam nájdete tu 👉 https://lnk.sk/jdt0 👈 Zdroj: FB

 Mapu celej trate si pozrite TU

Bratislava Marathon, 2023 - harmonogram, program, disciplíny, propozície, registrácia (prihlasovanie)

Program maratónu je už tradične rozdelený do dvoch dní. V sobotu 1. apríla je tzv. "Hobby Day", kedy sú na programe Preteky lezúňov, Detské behy, Bratislavská Míľa, Senior run & walk, Minimaratón a napokon Desiatka. Hlavný deň "Race Day" je nedeľa 2. apríla, kedy od 09:00 hod štartujú všetky hlavné disciplíny.

V hlavných disciplínach Maratón a Polmaratón budú muži a ženy okrem absolútneho poradia súťažiť v štyroch vekových kategóriách: do 39 rokov, 40 až 49 rokov, 50 až 59 rokov, 60 a viac rokov.

BRATISLAVA MARATHON 2023 - PROGRAM HLAVNÉHO DŇA
NEDEĽA, 2. APRÍL 2023
Hobby Day (sobota 1.4.)
09:30 hodPreteky lezúňov (5 m)
10:00 hodDetské behy (300 - 800 m)
Bratislavská míľa (1600 m)
14:00 hodBeh dobrých ročníkov (4,2 km)
Minimaratón (4,2 km)
16:00 hodDesiatka (10 km)
Race Day (nedeľa 2.4.)
09:00 hodMaratón (42,195 km)
Polmaratón (21,098 km)
Štafetový maratón
Štafetový polmaratón

Ak sa chcete zúčastniť jednej z disciplín na ČSOB Bratislava Marathon 2023, online prihlasovanie bude otvorené na webe predpredaj.sk alebo bratislavamarathon.sk do 24.3.2023 do 24:00 hod. V prípade voľných miest bude možné registrovať sa aj osobne priamo na podujatí.

Štartovné na ČSOB Maratón, Polmaratón, Desiatka - termíny, ceny, kategórie, zľavy

Ceny štartovného na rôzne disciplíny Bratislavského maratónu sa pohybujú v rôznych kategóriách maximálne do 50 € na jednotlivca. Ako to už pri takýchto podujatiach býva, suma závisí aj od toho, kedy sa rozhodnete na preteky prihlásiť.

Najlacnejšie štartovné ste mohli získať do 31.12.2022. Niečo ešte ušetríte aj do 28.02.2023. Po tomto termíne už získate štartovné iba v plnej výške. V nasledujúcej tabuľke nájdete kompletný prehľad štartovéného v rôznych disciplínach:

BRATISLAVA MARATHON 2023 - ŠTARTOVNÉ (CENY)
DisciplínaDo 31.12.2022Do 28.02.2023Do 01.04.2023
ČSOB Maratón40 €45 €50 €
Polmaratón35 €40 €45 €
Štafetový maratón80 €90 €100 €
Štafetový polmaratón80 €90 €100 €
Desiatka16 €19 €22 €
Minimaratón14 €17 €20 €
Beh dobrých ročníkov6 €8 €10 €
Detské behy, Bratislavská míľa6 €7 €8 €
Preteky lezúňov0 €

Špeciálne zľavy na štartovné majú potom dodatočne dve skupiny bežcov. Prvou sú klienti ČSOB Finančnej skupiny so zľavou 30 %. Druhou poistenci Zdravotnej poisťovne Dôvera, ktorí za maratón a polmaratón zaplatia o 4 € menej a za desiatku a minimaratón ušetria 2 €. Kompletné informácie o štartovnom aj možnosti, ako si uplatniť zľavu nájdete na oficiálnom webe podujatia 

Bratislavský maratón (2023) - rekordy, stávky, kurzy a favoriti

Rekordérmi bratislavského maratónu sú medzi Keňania. Medzi mužmi zabehol doteraz najrýchlejší čas, 02:17:18 h, Tuei Hosea Kiplagat. Zo žien bola zatiaľ najrýchlejšia Hellen Jepkosgei Kimutai s časom 02:35:35 h. Obom sa to podarilo na kvalitne obsadenom ročníku 2015.

Menoslov najlepších elitných bežcov, ktorí sa predstavia v Bratislava tento rok, zatiaľ nemáme potvrdený, no len čo to bude možné, doplníme ho v článku na tomto mieste a zvýrazníme aj hlavných favoritov.

BRATISLAVA MARATHON - REKORDY
MužiTuei Hosea Kiplagat (Keňa)02:17:18 h (2015)
ŽenyHellen Jepkosgei Kimutai (Keňa)02:35:35 h (2015)

Bratislava Marathon 2023 - výsledky, poradie, víťazi, Slováci

V tejto časti nájdete po skončení hlavnej maratónskej disciplíny výsledky na prvých troch miestach v kategórii mužov a žien. Doplníme tiež troch najlepších Slovákov a Slovenky.

BRATISLAVA MARATHON 2023 - VÝSLEDKY MARATÓNU (42,195 KM)
MUŽIŽENY

Ako sledovať naživo ČSOB Marathon (Bratislava) - priamy prenos, livestream online a aplikácia

Bratislavský maratón by v roku 2023 mal byť vysielaný aj v priamom prenose na RTVS. A to v televízii, prípadne i na webe. Vylúčený nie je ani livestream na webe niektorých stávkových kancelárií. Domácim podujatiam sa najčastejšie venuje Niké, takže odporúčame pozrieť ponuku športových prenosov na Niké TV.

K dispozícii opäť bude aj mobilná aplikácia, ktorú si budete môcť stiahnuť na oficiálnom webe podujatia a vďaka nej potom po zadaní štartového čísla sledovať aktuálny pohyb na trati svojho kamaráta, rodinného príslušníka či favorita.

Bratislava City Marathon - história a víťazi

V rokoch 2012 až 2015 patril Bratislavský maratón Keňanom, ktorí ovládli všetky tie ročníky medzi mužmi i ženami a napokon vytvorili i doteraz neprekonané traťové rekordy. Od roku 2016 sa organizátori viac sústredili na domácich, teda slovenských, ale aj českých, poľských a iných európskych pretekárov. A tak sme na stupni víťazov mohli nájsť práve tieto národnosti. V roku 2022 maratón ovládli ako keby symbolicky ukrajinskí vytrvalci.

BRATISLAVA MARATHON - PREHĽAD VÍŤAZOV OD ROKU 2011
RočníkMužiŽeny
2023
2022Taras Ivaniuta (UKR)Yulia Tarasova (UKR)
2021Miroslav Ilavský (SVK)Barbora Nováková (CZE)
2020oficiálne preteky zrušené kvôli pandémii COVID-19
2019Slawoir Gawlik (POL)Barbora Nováková (CZE)
2018Jiří Čípa (CZE)Kristína Néč Lapinová (SVK)
2017Jozef Urban (SVK)Michaela Mertová (CZE)
2016Jiří Čípa (CZE)Zsófia Bódi (HUN)
2015Tuei Hosea Kiplagat (KEN)Hellen Jepkosgei Kimutai (KEN)
2014Joel Maina Mwangi (KEN)Alice Jepkemboi Kibor (KEN)
2013Isaac Cheruiyot Chesiny (KEN)Lillian Koech (KEN)
2012Micah Kiplagat Samoei (KEN)Lucy Wambui Murigi (KEN)
2011Ashenafi Erkolo (ETH)Lillian Koech (KEN)
O štyri týždne štartujeme hlavné disciplíny 18. ročníka ČSOB Bratislava Marathon! 🏃K dnešnému dňu je prihlásených 7 000 bežcov, čo nás napĺňa obrovskou radosťou!
Každým rokom sa snažíme ponúknuť vám lepší servis a bohatší program a nebude tomu inak ani tento rok. Na ČSOB Bratislava Marathon 2023 sa môžete tešiť aj na tieto novinky :
➡ poistenie Spirit od ČSOB - úrazové poistenie bezplatne (pre všetky individuálne disciplíny - maratón, polmaratón, desiatka a minimaratón),
➡ Marathon Hub - nový interaktívny priestor nielen pre bežcov (športové aktivácie a workshopy, predstavenie novej bežeckej aplikácie Runology app, stretnutie s ambasádormi, autogramiáda, odborné prednášky, beseda pred pretekmi, atď.),
➡ do programu podujatia vraciame:
- Running gala - slávnostný večierok a ocenenie bežcov (piatok podvečer)
- detské športové súťaže - "Školské maratónske hry" - okrem finále v rámci programu podujatia (štvrtok) sa v marci uskutoční aj 5 kvalifikačných kôl
- obľúbený History run - v piatok aj v sobotu s Renátou Jószovou
➡ do programu dopĺňame sobotné ranné prebehnutie v sprievode našich trénerov a ambasádorov - BREAKFAST RUN - spoločná predmaratónska rozcvička a rozbehanie sa po trase pretekov,
➡ v rámci polmaratónu sa uskutočnia Majstrovstvá SR MV a PZ, kvalifikačné preteky na majstrovstvá sveta pre členov PZ,
➡ novým partnerom štafetových behov sa stáva MATTONI, ktorá vám prináša aj špeciálne štafetové kolíky. Tie ostanú štafetám ako pamiatka na podujatie,
➡ novým partnerom minimaratónu sa stáva GARMIN, ktorý prinesie viacero aktivácií a prezentácií svojich noviniek,
➡ vylepšený fotoservis vďaka spolupráci s európskou platformou "Pica" vrátane možnosti zakúpiť si kvalitné fotografie, pripravujeme viac fotopointov zachytávajúcich energiu sobotných aj nedeľných pretekov,
➡ bohatý merchandise podujatia - zakúpiť si budete môcť okrem funkčného eventového trička aj voľnočasové tričká, mikiny, športové šiltovky, ponožky, buffky a čelenky,
➡ okrem možnosti gravírovania na medailu prinášame aj možnosť zakúpiť si stojan na medailu v limitovanej sérii,
➡ v rámci rožšíreného sprievodného programu sa môžete tešiť aj na slávnostné otvorenie podujatia v sobotu pred štartom GARMIN minimaratónu,
➡ na štartových číslach bude ústrižok, ktorý si môžete zavesiť na svoju osobnú batožinu pred uložením do úschovne, čo vám urýchli celý proces,
➡ štart a cieľ všetkých behov bude po niekoľkých rokoch opäť na promenáde pred budovou SND v Eurovea - znamená to aj úpravu štartového koridoru a najmä trasy detských behov,
➡ posilnený infoservis hlavne čo sa týka štafetových behov a značenia v Eurovea.
Veríme, že aj vďaka vyššie uvedeným novinkám budete mať z nášho podujatia ešte väčší zážitok!
Zdroj: FB Bratislava Marathon

VIAC info: Bratislava Marathon | Facebook

BAM – Bratislava Maraton (bratislavamarathon.com)

rNUlife.sk / BAM – Bratislava Maraton (bratislavamarathon.com)

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.