Atraktívne miesta Moravskosliezskeho kraja možno objavovať bez vstupného

Moravskosliezsky kraj v Českej republike prichádza s výhodnou novinkou pre slovenských návštevníkov. V rámci oživenia cestovného ruchu sa rozhodol predĺžiť tohtoročnú turistickú sezónu na Severnej Morave a ponúka v septembri a októbri bezplatnú návštevu desiatok hradov, zámkov, múzeí, galérií a ďalších zaujímavých miest. Možno si vybrať s top miest regiónu hrdého na svoju históriu, priemyselnú tradíciu a prírodné krásy.

Štramberk

„Ktokoľvek kto zavíta do tohto kraja, dostane možnosť navštíviť výber tých najatraktívnejších miest zadarmo. Ak chcete zblízka spoznať Beskydy či Jeseníky, ochutnať špeciality miestnej kuchyne, navštíviť unikátne miesta pripomínajúce výraznú technickú a remeselnú vyspelosť severnej Moravy a Sliezska alebo si len predĺžiť leto a ušetriť pritom za vstupné, nemali by ste tam v uvedenom čase chýbať,“ informuje Miroslava Boškovičová, PR manažérka CzechTourism Slovensko v Bratislave.

Zámek Hradec nad Moravicí - zámek, který hrál po 700 let prim v dějinách českých zemí
Zámok Hradec nad Moravicí - zámok, ktorý hral po 700 rkov prím v dejinách českých zemí

Tešiť sa možno na prehliadky zámkov Bruntál, Kunín, Slezské Rudoltice, Kravaře, Fryštát, Raduň, Hradec nad Moravicí alebo Žerotínsky zámok v Novom Jičíne. K dispozícii je i Technické múzeum Tatra Kopřivnice, Vagonárske múzeum Studénka, Múzeum Těšínska (Český Těšín), Múzeum Beskyd (Frýdek-Místek), Slezské zemské múzeum Opava i múzeá vo Frenštáte pod Radhoštěm, v Klimkoviciach či Bílovci. Záujemcovia o pravek a archeológiu si prídu na svoje v Múzeu Šipka v Štramberku.

Kudy z nudy - Barokní zámek Kunín s unikátním komínovým systémem
Barokový zámok Kunín s unikátnym komínovým systémom

Lákadlom je aj Archeopark v Chotěbuzi, Textilka Hedva Brokát Rýmařov, rodný dom slávneho psychoanalytika Sigmunda Freuda v Příbore, Pamätník Františka Palackého v Hodslaviciach, Historické kasárne v Karloviciach alebo hrady Starý Jičín a Sovinec.

Archeopark v Chotěbuzi-Podoboře - archeologický skvost ČR
Archeopark v Chotěbuzi-Podoboře - archeologický skvost ČR

Ostrave je viac možnosti: Slezskoostravský hrad, Galéria výtvarného umenia, Landek park, Železničné múzeum moravskoslezské, veľký industriálny areál Dolní Vítkovice, kde možno vojsť do vysokej pece i zažiť a vyskúšať si všeličo vo Svete techniky. Milovníci prírody sa môžu kochať pohľadom z najvyššieho miesta v Česku – televíznej veže na Praděde alebo prechádzkou po adrenalínovom chodníku v korunách stromov na Stezke Valaška v obľúbenej lokalite Pustevny.

Slezskoostravský hrad v Ostravě
Slezskoostravský hrad v Ostrave

Zoznam zapojených top atraktivít nájdete na www.vstupyzdarma.cz.  Množstvo inšpirácií na výlety do Česka sa nachádza na www.kudyznudy.cz.

rNUlife.sk / Pavol Erdziak / foto: kudyznudy.cz

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.