Horské stredisko Ankogel - vstupná brána do národného parku Hohe Tauern - otvára letnú prevádzku

Korutánske malebné horské stredisko Ankogel otvorilo uplynulý víkend symbolicky brány pre všetkých milovníkov prírody a turistiky. Kultové lanovky Ankogelbahn I a Ankogelbahn II spájajúce údolie s vrcholkami hôr budú od soboty v každodennej prevádzke až do 13.septembra.

Stredisko Ankogel sa nachádza v údolí Seebachtal, ktoré patrí medzi najkrajšie v celom pohorí Hohe Tauern. Na svoje si tam prídu milovníci prechádzok po údolí, romantických horských jazier, burácajúcich vodopádov i náročnejších vysokohorských túr na okolité trojtisícovky. Výborným tipom, ako si priblížiť tie najvyššie štíty a zažiť očarujúce výhľady na celé údolie a nádhernú prírodu, sú práve lanovky Ankogelbahn I a Ankogelbahn II.

Lanovka v horskom stredisku Ankogel pozostáva z dvoch úsekov. Z údolnej stanice v nadmorskej výške 1287 m sa návštevníci vyvezú lanovkou Ankogelbahn I, ktorú tvoria dve navzájom spojené kabínky, až do prestupnej stanice Hochalmblick vo výške 1941 m. Už odtiaľ vedú zaujímavé turistické trasy, ktoré potešia milovníkov príjemných horských prechádzok i náročnejších túr. Ak sa rozhodnete pokračovať lanovkou Ankogelbahn II ešte vyššie, nasadnete do jednej z troch spojených kabínok, ktoré vás vyvezú až do nadmorskej výšky 2637 metrov na Elschesattel. Celkové prevýšenie 1348 metrov umožňuje priamo z kabín lanoviek kochať sa meniacou vegetáciou od zeleného údolia až po zasnežené vrcholy najvyšších štítov,“ informoval riaditeľ strediska Max Gottfried. 

Z hornej stanice lanovky Ankogelbahn II sa väčšina turistov vyberie na príjemnú prechádzku na populárnu chatu Hannoverhaus, tí skúsenejší aj na trojtisícové vrcholy, medzi ktorými nechýbajú Ankogel (3 250m), Säuleck (3086m) a Hochalmspitze (3360m).

„Cena spiatočného lístka na jazdu obomi lanovkami až na vrchol je v kase 28 EUR, výhodnejšiu cenu (25EUR) je možné získať pri nákupe online cez eshop www.gopass.travel . Samostatne je možné zakúpiť si aj lístok na lanovku len do medzistanice Hochalmblick a späť, opäť  s výhodnejšou cenou pri nákupe online,“ doplnil Gottfried. Lanovky Ankogelbahn I a Ankogelbahn II budú v prevádzke od 27.6. do 13.9. denne a následne počas víkendov 19.-20.9. a 26.-27.9.2020.

Horské stredisko Ankogel susedí s populárnym rezortom Mölltaler Gletscher (https://www.moelltaler-gletscher.at/sk/). Tento jediný ľadovec v Korutánsku ponúka lyžovačku minimálne 10 mesiacov v roku. V lete tak majú návštevníci okrem množstva turistických trás užiť si aj jazdu na lyžiach či z panoramatickej reštaurácie Eissee sa pokochať nádhernými výhľadmi na všetky svetové strany.

Východiskovým bodom pre výlet do Ankogelu je malebná obec Mallnitz nachádzajúca sa v nadmorskej výške 1191m. Mallnitz je obklopený skalnými masívmi Hohe Tauern, čo dotvára výnimočnú horskú atmosféru tejto obľúbenej horskej destinácie. Okrem mnohých možností ubytovania je Mallnitz aj dôležitým dopravným uzlom – osemkilometrový tunel Tauern vedúci popod hlavný alpský hrebeň ho spája so susednou dolinou Gasteinertall a vďaka autovlaku výrazne skracuje a uľahčuje cestu turistov v smere na Salzburg.

___________________________________________________________________________

rNUlife.sk / Marián Galajda, PR TMR

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.