Európa bližšie ľuďom: Komisia vyhlasuje grantovú výzvu na novú sieť centier EUROPE DIRECT

Európska komisia prostredníctvom svojho Zastúpenia v Slovenskej republike zverejnila výzvu na výber nových partnerov, ktorí budú prevádzkovať centrá novej generácie siete centier Europe Direct na obdobie od 1. mája 2021 do 31. decembra 2025. Výzva je určená pre verejné inštitúcie, neziskové organizácie, či iné organizácie pôsobiace v danej oblasti. Úspešní žiadatelia budú mať nárok na grant od Európskej komisie na akciu, čo im umožní vykonávať rôzne informačné činnosti o EÚ a činnosti v oblasti občianskej angažovanosti ako centrum EUROPE DIRECT.

Centrá Europe Direct majú priblížiť Európu jej obyvateľom na miestnej a regionálnej úrovni a zapojiť ich do diskusie o EÚ, jej politikách, prioritách a budúcnosti. Ich úlohou bude poskytovať občanom informácie o EÚ, organizovať činnosti a aktivity v oblasti občianskej angažovanosti, ako sú lokálne občianske dialógy, spolupracovať s miestnymi partnermi a médiami, a pomáhať inštitúciám EÚ lepšie pochopiť miestne osobitosti, obavy a verejnú mienku.

Na roky 2021 – 2025 plánuje Európska komisia vybrať dvanásť centier Europe Directv rôznych regiónoch Slovenska.

Posledný termín na podanie žiadosti je 15. október 2020, 17:00 h.

Aktuálne centrá ED na Slovensku

Mandát súčasnej siete informačných centier Europe Direct pre širokú verejnosť sa končí v roku 2020. Informácie o súčasnej sieti Europe Direct nájdete tu.

Úlohy centier EUROPE DIRECT si vyžadujú aktívny prístup ku komunikácii, ktorá siaha od organizácie podujatí, seminárov pre školy, poskytovania odpovedí na otázky/spracovania žiadostí o informácie, po vzájomné pôsobenie s miestnymi zainteresovanými stranami, inými sieťami, mienkotvornými subjektmi a médiami. Dôraz je kladený na proaktívnu komunikáciu, organizáciu podujatí a nadväzovanie kontaktov a stimulovanie dialógov s občanmi.

Viac informácií o výzve

Europe Direct Žilina - Europe Direct Žilina

rNUlife.sk / Zastúpenie EK na Slovensku

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.