Talianske vianočné dobroty idú doslova na dračku! Tržby z predaja dosahujú 1 miliardu eur

Medzinárodný trh s talianskymi vianočnými koláčmi, ako panettone a pandoro a inými druhmi tradičných sviatočných dobrôt má hodnotu takmer jednej miliardy eur. Uviedlo to talianske združenie remeselníkov Confartigianato.

Podľa združenia v minulom roku 2022 predstavovala hodnota vývozu týchto produktov 980 miliónov eur, čo bol nárast o 9,7 % v porovnaní s predchádzajúcim rokom 2021.

Najväčším dovozcom tradičných talianskych vianočných koláčov a sladkých výrobkov je Francúzsko, ktoré vlani importovalo tieto produkty v hodnote 194 miliónov eur. Po ňom nasledovali Nemecko a Spojené kráľovstvo.

Pokiaľ ide o domáci trh, Confartigianato odhadlo, že Taliani sú pripravení minúť počas Vianoc na jedlo a nápoje približne 15,9 miliardy eur.

https://www.ansa.it/english/

https://www.ansa.it/english/news/lifestyle/food_wine/2023/12/23/world-market-for-italian-xmas-cakes-worth-close-to-1-bn_de2b6763-2262-4fe6-8130-032a6c55f3f6.html

rNUlife.sk / teraz, agentúra ANSA

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.