Zverejnili výzvu na predkladanie nominácií na Cenu ministerky kultúry

Ministerstvo kultúry (MK) SR vyhlásilo výzvu na predkladanie návrhov na laureátov Ceny ministerky kultúry SR za rok 2022. Ocenenie udelia za výnimočný prínos v oblasti umenia, za výnimočný prínos inštitúcií v oblasti kultúrneho dedičstva alebo kultúrno-osvetovej činnosti a za dlhodobý alebo celoživotný prínos v oblasti kultúry.

"Písomné návrhy kandidátov v prípade nominácií za oblasť kultúrneho dedičstva alebo kultúrno-osvetovej činnosti možno predložiť do 28. februára, v prípade kategórií za výnimočný prínos v oblasti umenia a dlhodobý alebo celoživotný prínos v oblasti kultúry do 20. marca," informoval rezort kultúry.

Nominácie v jednotlivých kategóriách posúdi odborná porota, odovzdávanie cien sa uskutoční v prvej polovici septembra.

Natália Milanová a laureáti Ceny ministerky kultúry SR za rok 2020, foto: MKSR

Ocenenie, ktorého držiteľom môžu byť jednotlivci i kultúrne inštitúcie, je prejavom ohodnotenia výnimočných umeleckých, tvorivých a interpretačných počinov, múzejných, galerijných, knižničných, kultúrno-osvetových a audiovizuálnych aktivít za predchádzajúci kalendárny rok alebo za dlhodobý či celoživotný prínos v jednotlivých oblastiach kultúry.

V minulom roku ocenenia udelili spisovateľke Jane Bodnárovej, opernej speváčke Eve Bodorovej, baletnému majstrovi Romanovi Novitzkému, Knižnici pre mládež mesta Košice, literárnemu vedcovi, historikovi a kritikovi Milanovi Hamadovi, muzikologičke, hudobnej kritičke a publicistke Terézii Ursínyovej, herečke a pedagogičke Božidare Turzonovovej a herečke a pedagogičke Emílii Vášáryovej.

rNUlife.sk / MK SR teraz

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.