Harley-Davidson zaznamenal za 4. štvrťrok nárast tržieb aj zisku

Americký výrobca ikonických motoriek Harley-Davidson zaznamenal nárast zisku za 4. štvrťrok, ktorý prekonal aj odhady Wall Street. Pomohli mu vyššie tržby vďaka silnému dopytu.

Konkrétne, čistý zisk spoločnosti vzrástol za tri mesiace do konca decembra na 39,7 milióna USD (36,44 milióna eur) alebo 28 centov na akciu z 21,6 milióna USD alebo 14 centov na akciu v predchádzajúcom roku. Analytici v priemere očakávali, že spoločnosť zarobí 6 centov na akciu.

Tržby spoločnosti sa v uplynulom štvrťroku zvýšili o 12,4 % na 1,142 miliardy USD z 1,016 miliardy USD rok predtým.

Harley Davidson Bike & Female Owner — Grow Your Startup by Paul Myers
foto: Erica Lewis

Harley-Davidson vo štvrtok uviedol, že aj v roku 2023 očakáva rast tržieb, keďže oživenie zadržiavaného dopytu počas pandémie ochorenia COVID-19 spolu so silnými cenami umožnili 120-ročnému výrobcovi motocyklov vyrovnať sa s infláciou vstupných nákladov a dosahovať dobré výsledky.

Záujem spotrebiteľov o rekreačné aktivity v prírode bol pre výrobcu motocyklov dobrou správou, aj keď čelí výzvam, ako je pretrvávajúci nedostatok polovodičov a vyššie náklady na dopravu.

Black and white image of Harley Davidson Bike — How to Grow Your Startup like Harley Davidson by Paul Myers
foto: Jorgen Hendriksen

Za celý rok 2022 vzrástli tržby spoločnosti o 9 % na 4,89 miliardy USD. Harley-Davidson očakáva, že v tomto roku stúpnu jeho tržby o 4 % až 7 %.

*(1 EUR = 1,0894 USD)

rNUlife.sk / teraz

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.