V Babylone sa bude koncertne spomínať na Fedora Freša

Už túto Nedeľu sa uskutoční druhý spomienkový koncert spojený s odovzdávanim ceny Fedora Freša pod názvom Piesne z Kolovrátku. Je pomenovaný podľa rovnomennej pesničky, z druhého albumu skupiny Collegium musicum Konvergencie z roku 1971.

Legendárny hudobník Fedor Frešo žil pre hudbu a s hudbou. Bol jedným z najvýznamnejších československých basgitaristov a producentov. Nedá sa však nespomenúť, že bol aj spevákom. Spolupracoval s najznámejšími slovenskými interpretmi, ako napríklad: The Soulmen, Fermata, Collegium musicum a Prúdy. Na koncerte vám odznejú pesničky najmä z posledných dvoch uvedených skupín. Tie zahrajú skvelí hudobníci aby vzdali hold Fedorovej tvorbe, kvalitnej hudbe a potešili ucho poslucháčov.

Fedor Frešo
Foto archív Fedor Frešo

Na koncerte Piesne z kolovrátku vystúpia Pavol HammelFrantišek GriglákFedor Frešo ml.Igor "Teo" SkovayPeter PreložníkĽudovít "Čufo" NoskoMarcel PalonderVladislav "Slnko" Šarišský či legenda slovenského bigbítu Jozef Barina s kapelou Meditation Four. Práve Barina sa stal minulý rok na prvom spomienkovom koncerte historicky prvým laureátom Ceny Fedora Freša. Tá bude udelená aj tento rok, pričom jej držiteľom sa na základe hlasovania verejnosti pravdepodobne stane Andrej Šeban. Ďalšími nominovanými sú Marek Brezovský a Tomáš Berka.

Fedor Frešo
Foto archív Fedor Frešo

Súčasťou koncertu bude aj krst novej unikátnej výberovky Gastronomic Pleasure. Tá ponúkne skladby z repertoáru niekoľkých skupín, v ktorých Fedor Frešo počas svojej bohatej hudobnej kariéry pôsobil nielen ako interpret, ale aj ako spoluautor hudby. Pôjde teda o skutočne výnimočné a zberateľsky hodnotné CD, na ktorom nájdete piesne kapiel The Soulmen, Collegium Musicum, Prúdy, Fermata a Modrý efekt.

Redakcia NUlife.sk

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.