Nová vlna slovenského ženského trapu? Malvina debutuje albumom CandyCrush

Slovenská speváčka, raperka a producentka Malvina vydáva svoj prvý album s názvom CandyCrush. Spája na ňom elektronické trapové beaty s textami, ktoré sú sčasti osobné a sčasti prezentujú drsnejšiu polohu mladej autorky.

Album CandyCrush vznikol pomerne rýchlo, na prvých demách pracovala Malvina od začiatku tohto roka. "Pri písaní skladieb som postupne zistila, že sa orientujem na dve hlavné témy: love story a diss. Hudobný materiál som chcela vizuálne zjednotiť aj kvôli lepšej orientácii v pre mňa úplne novom svete trapu. Hľadala som niečo, čo by symbolizovalo celkový vibe všetkých trackov. Nakoniec vyhral koncept cukríkov = život chutí podľa toho, akú príchuť si vyberieš. Jedna polovica albumu je viac cute (Candy), je to moja konfesia. Tá druhá, drsnejšia, predstavuje moje nárazy (Crush)."

Vydaniu nahrávky predchádzal v máji prvý singel a koncom júla aj videoklip Hádanka. Celkovo album obsahuje osem skladieb, na ktorých sa hudobne spolu s Malvinou podieľalo viacero talentovaných hudobníkov. Pod piatimi beatmi je podpísaný slovenský raper a producent Sen (ex Mylk Chocolate), hudobný podklad k skladbe Anakin vytvoril pražský producent Onibaba z kolektívu Opak Dissu. Zvyšné dva tracky produkoval slovenský hudobník, umelec a raper Lukáš Mutňanský alias Lvcifer, ktorý žije a tvorí v Prahe a známy je vďaka spoluprácam s Katarziou, Samuelom Hošekom či skupinami Fallgrapp a Ankramu.

"Lukáš mi pomáhal s hudobnými aranžmánmi na skladbách, nahrával basgitaru, robil mix. Celý album som nahrávala u Dobrina Mitcheva v jeho štúdiu na Strahove. On mi pomohol zbaviť sa stavov z nahrávania," dodáva Malvina. O finálny mastering sa tradične postaral Tomáš Karásek alias Gaex, s ktorým Malvina spolupracuje aj so svojím druhým projektom Magick.

Pre Malvinu bola rovnako dôležitá a zábavná ako samotné skladby aj vizuálna časť albumu. "Najviac na svete milujem Paťku Potančokovú a.k.a. Pucpuc, geniálne dievča, vďaka ktorému sa vždy cítim lepšia. Paťka mi točila videoklip spoločne s Demonikou a Mashou. S nimi dvoma som fotila aj môj prvý fotoshoot ešte v marci. Vznikli z toho prekrásne analógové fotky. Vtedy som sa začala hrať s imidžom Malviny - ako to bude celé vyzerať, aké budú jednotlivé prvky vizuálu, farebnosť, vibe."

Vizuálny záver patril Marekovi Papicovi, mladému talentovanému vizuálnemu umelcovi a VJovi. Ten vytvoril špeciálne pre Malvinu jedinečný digitálny 3D svet, ktorý je použitý vo videách a na coveri albumu. "Úplne najdôležitejšou osobou je Krištof Budke, A&R v Universal Music Slovensko, ktorý ma oslovil a podpísal do hudobného vydavateľstva. Pomohol mi s celým procesom od začiatku do konca a podporoval ma, keď som to najviac potrebovala."

“Celkovo bola príprava albumu náročný proces. Bolo ťažké nájsť rovnováhu medzi albumom, prácou a osobným životom. Ale tým, že som album uprednostnila, sa z neho po čase stala práca aj život. Viem si predstaviť, že by som niektoré veci ešte vylepšila, zmenila, ale to by mohlo byť nekonečné. Navyše som potrebovala poslať do sveta všetku energiu, ktorá sa vo mne prípravou CandyCrush nahromadila. ASAP," uzatvára Malvina.

Album môžete počúvať vo všetkých streamovacích službách.

https://deezer.page.link/qYo3XWcAJ1LyL7LYA

rNUlife.sk / Krištof Budke, Universal Music Foto: Demonika

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.