66. ročník Grammy 2024: Prekvapením večera bola Céline Dion, Miley Cyrus šokovala účesom, americký raper dostal putá

Ceny Grammy sú rozdané. Večer bol plný dojatia aj šokujúcich momentov. V nedeľu večer sa v Los Angeles uskutočnilo udeľovanie prestížnych hudobných cien Grammy Awards. Najväčšia hudobná noc priniesla historické víťazstvá, vzrušujúce nové kategórie a neuveriteľné množstvo hudobných talentov. Pozrite si kompletný zoznam víťazov a nominovaných na GRAMMY 2024.

GRAMMY 2024 ZÁZNAM

Cenu za Pieseň roka získala speváčka Billie Eilish so skladbou "What Was I Made For?" známou z úspešného filmu Barbie, ktorý získal aj niekoľko nominácií na Oscara.

Rekordnú štvrtú cenu za najlepší album si pripísala speváčka Taylor Swift, ktorá v priebehu galavečera divákom oznámila, že v apríli vydá nový album.

Svoju prvú cenu Grammy získala aj Miley Cyrus za skladbu roka s názvom Flowers. Mladá speváčka si na tento večer zvolila poriadne extravagantný outfit, ktorý doplnila ešte výraznejším účesom. Na ten sa takmer ihneď zniesla vlna kritiky.

Cenu v kategórii najlepší nováčik získala tento rok speváčka Victoria Monet, ktorá si odniesla hneď tri sošky.

Najviac ocenení Grammy získala tento rok speváčka a skladateľka Phoebe Bridgers z rockovej kapely boygenius.

Tri gramofóniky získal tiež americký raper Killer Mike, ktorý sa postaral o poriadny rozruch. V priebehu večera ho totiž zadržala polícia, dôvody zatiaľ nie sú známe.

Kylie Minogue si s nahrávkou Padam Padam po vyše dvoch desaťročiach odniesla sošku v kategórii Najlepšia pop tanečná nahrávka.

O najväčšie prekvapenie sa však postarala speváčka Céline Dion, ktorá sa na verejnosti ukazuje len zriedka. Dôvodom je neliečiteľné ochorenie, ktoré spôsobuje stuhnutie svalstva.

Päťdesiatpäťročná kanadská speváčka odovzdala poslednú cenu večera, a to za album roka Taylor Swift. Jej prítomnosť vyvolala obrovské emócie, dojatie aj zimomriavky.

„Keď hovorím, že som šťastná, že som tu, myslím to naozaj zo srdca. Tí, ktorí boli dostatočne požehnaní, že môžu byť tu na odovzdávaní cien Grammy, nesmú nikdy považovať za samozrejmosť obrovskú lásku a radosť, ktorú hudba prináša do našich životov a ľudí na celom svete," uviedla dojatá diva. Celá sála sa následne zdvihla a speváčke venovala hlasný potlesk.

Udeľovanie prestížnych cien Grammy je každoročne sprevádzané pestrou hudobnou šou. Počas gala večera, ktorý sa konal 5. februára, vystúpilo aj duo spevák Sam Smith a popová trans ikona Kim Petras, ktorý minulý rok v septembri predstavili pieseň Unholy. Tá pochádza zo Samovho najnovšieho štúdiového albumu Gloria a za túto pieseň dokonca získali sošku.

Instagram

Pieseň je poriadnym bangerom, ktorý učaroval mnohým. Aj napriek tomu, že Unholy znamená v preklade nesvätý, lyrics taký nie je, aj keď je pikantný s výrazne sexuálnym podtónom, čo sa mnohým, samozrejme, nepáči. Asi preto ho mnohí označili za škandalózne až satanistické!

Dvojica predviedla víťaznú pieseň aj naživo počas udeľovania a scéna, na ktorej vystúpili podčiarkovala atmosféru názvu piesne. Určitá skupina ľudí sa po zhliadnutí vystúpenia voči nemu okamžite vyhranila a označila ho ako „zlé“ či dokonca „satanistické“. Niektorí dokonca tvrdia, že výsledkom malo byť presadzovanie vyznávania Satana, uvádza portál Billboard.

Naživo vystúpila aj Dua Lipa, ktorá bola tiež nominovaná na pieseň roka, a tiež raper Travis Scott, ktorý bol nominovaný na najlepší rapový album s piesňou "Utopia", a umelec Burna Boy, ktorý bol tento rok nominovaný na štyri ceny Grammy.

Z live vystúpenia DUA LIPA

A nesmieme zabudnúť ani na vystúpenie Luka Combsa, nominovaného za najlepší country sólový výkon.

Kompletný zoznam víťazov: 2024 GRAMMYs: See The Full Winners & Nominees List | GRAMMY.com

rNUlife.sk / rtvs

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.