SKUPINA POLEMIC V NOVOM KLIPE LÁKA NA PALACINKY A ŠPECIÁLNY DRINK VLASTNEJ VÝROBY – LIMOPIVO

Členovia skupiny Polemic milujú leto, slnko a zábavu. Je to dlhoročne cítiť z ich autorskej tvorby a aktuálne i z nového videoklipu k piesni Plážová, ktorý režíroval Braňo Špaček. Účinkuje v ňom aj bonviván Lasky z Pary a slovenská reprezentantka v synchronizovanom plávaní Silvia Solymosyová. 

Počas letnej koncertnej sezóny si kapela Polemic odskočila na Zlaté Piesky, kde jej členovia vymenili svoje hudobné nástroje za palacinkáreň na kolesách.

„Moja prvá myšlienka bola, či sa do toho auta zmestím. Aj keď nazývať túto pojazdnú trojkolečku autom, je dosť odvážne. Nakoniec som to úplne v pohode zvládol. Kamarát Frederik, ktorý nám pojazdnú palacinkáreň zapožičal, nás veľmi rýchlo zaučil – po tretej palacinke sme ich vrteli ako profíci. Dokonca som dostal od Frederika aj ponuku, že keď budem mať menej koncertov, tak ma berie do tímu. Za dve-tri hodiny sme spravili okolo 50/60 palaciniek,“ pochválil sa autor textu piesne Plážová Michal „Mickey“ Novácky.

Vlastnoručne vyrobené palacinky si však Mickey s Petrom Šandorom nenechali iba pre seba. Rozdali ich zadarmo náhodným okoloidúcim a ponúkli nimi aj ľudí vo vode.

„Každý, kto od nás dostal nami vyrobenú kvalitnú francúzsku ska-palacinku, sa veľmi potešil. Z počiatku sa ľudia zdráhali podísť bližšie, ale po dvoch hodinách točenia sa všetci osmelili. Spravili sme tam taký rozruch, že aj po poslednej klapke chodili ľudia s peňaženkami k stánku, či by sa predsa len ešte nejaká palacinka nenašla,“ dodal s úsmevom Peter Šandor.

Okrem lahodných palaciniek mali chlapci v ponuke aj svoj vlastný nápoj – Limopivo. Vo videoklipe v záberoch s Petrom „Petkom“ Opetom a Miroslavom Baričičom je priamo vidno, ako sa človek zatvári, keď tento drink ochutná.

„V scenári úloha znela: vymyslieť špeciálny nápoj z lacných surovín tak, aby sa tváril ako  originálny miešaný drink a „predávať“ ho náhodným okoloidúcim. V klipe svoju úlohu splnil, dokonca niektorým ľuďom aj reálne chutil, ale mne absolútne nie. Pivo plus pomarančový džús a kyselka je príšerná kombinácia. Ešte šťastie, že v šatni pred koncertom máme oveľa chutnejšie nápoje,“ pousmial sa Peter „Petko“ Opet.

Petka doplnil režisér klipu Braňo Špaček„Tento nápoj vznikol tak, že som ako rekvizitu pre scénku, kde chalani namiešajú „svoj vlastný letný drink“, doniesol to najlacnejšie pivo v plastovej fľaši a najlacnejšiu žltú malinovku rovnako v plastovej fľaši + 2 krabičky kyseliny citrónovej v prášku. Chalani tomu dali svoj obchodný názov Limopivo. Chutilo to ako trochu kyslejšie ochutené nealko pivo.“

Po záberoch na Zlatých Pieskoch sa režisér so svojim teamom presunul na kúpaliská Delfín a Tehelné pole, kde na svoj part už čakal spevák skupiny Para Tomáš „Lasky“ Šedivý a vynikajúca akvabela Silvia Solymosyová so svojimi priateľmi.

„Pozornému oku diváka neunikne, že v záberoch s Laskym sa striedajú 4 dievčatá a občas aj jeden mladý muž. Sú to naši kamaráti, budúci nádejní tanečníci. Peter Andel je dokonca členom baletu SND. Túto partiu doplnila šikovná slovenská reprezentantka v synchronizovanom plávaní a takzvaná „underwater dancer“ Silvia Solymosyová,“ prezradil Michal „Mickey“ Novácky.

„Pri vyrábaní videoklipu na pesničku ma zaujímajú iba dve veci – formálne, či to má v sebe rytmus a náladu tej skladby a obsahovo, či to je ľudsky prirodzené. Na tom pracujem celý čas rôznymi prostriedkami, ale najmä sa snažím vytvoriť také situácie, aby sa to dialo samé a nemusel som niekoho režírovať,“ priblížil svoj prístup k práci režisér Braňo Špaček, s ktorým skupina Polemic spolupracovala po prvýkrát vo svojej kariére.

„Špakovu prácu poznáme roky, páči sa nám jeho vizuálne vnímanie a teraz nastala správna konštelácia, kedy my sme chceli a on mohol. Točilo sa na zemi, vo vode, pod vodou aj vo vzduchu. S výsledkom sme veľmi spokojní,“ neskrýva nadšenie kapela Polemic.

Stále však platí výzva, ktorú skupina Polemic zverejnila na začiatku leta. Kapela v nej vyzvala svojich fanúšikov k zaslaniu krátkych video momentov s dvoma heštegmi #leteojekrasne a #letojestrasne

„Táto výzva je stále aktuálna. Baví nás sledovať ako si naši fanúšikovia užívajú leto. A preto, ak máte nejaké bláznivé video, ktoré zachytáva atmosféru tých vašich letných dní, pošlite nám ho na náš instagram @polemicska. Budeme sa tešiť. Užívajte ešte zvyšok leta a nezabudnite: Lepšie je vyzliekať sa, ako obliekať!,“ odkazuje skupina Polemic.

Pieseň Plážová tak bude mať okrem lyric videa, aktuálneho oficiálneho videoklipu i špeciálnu fanúšikovskú instagramovú verziu, ktorú kapela plánuje zverejniť po lete.

Polemic feat. Lasky – Plážová
Hudba:
 Polemic
Text: Michal „Mickey“ Novácky
Tak dole tričká a pome sa smažiť
Na pláži spolu stavať pieskové hrady
Pivo z umeláču mi zrazu nevadí
A vypečené hlavy voda okamžite schladí
Leto je krásne
Máme ho radi, milujeme ho a užívame si
Asi aj ty
Leto je strašné
Ne každý to tak vidí
Spája nás horko všetkých starých aj mladých
V rade na nanuky nám narástli brady
V spotenom povetrí sa úpalom darí
Tak dodržuj pitný režim, ten ti hlavu schladí
Leto je krásne
Máme ho radi, milujeme ho a užívame si
Asi aj ty
Leto je strašné
Ne každý to tak vidí
Tehelné pole aj bager je full
Na Zlaté piesky choď, keď chceš byť cool
Šutrovka, Guláška, Draždiak, Košariská, Rosnička a všetky ďalšie kúpaliská
Môžeš si vybrať
Stačí si vybrať
Slniečko peče, peče, pripeká smaží
Bacha, aby si nevidel žlté hady
Nepi už toľko z tej našej limonády
Večer grilujeme a hráme vadí-nevadí
Leto je krásne
Máme ho radi, milujeme ho a užívame si
Asi aj ty
Leto je strašné
Ne každý to tak vidí
Lepšie je vyzliekať sa, ako obliekať
Lepšie je krémovať sa, ako opekať

rNUlife.sk / Zdroj: TS / Foto: Rudolf Baranovič + Braňo Špaček

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.