Bostonská legenda Dropkick Murphys ohlasíla koncert v Bratislave! Na Slovensko sa tak vráti po 25 rokoch

Bostonská legenda Dropkick Murphys (USA) ohlasuje koncert v Bratislave! Írsko-americkí folk-pankáči vystúpia v rámci letnej časti koncertnej šnúry k aktuálnemu dvanástemu albumu Okemah Rising.

Dropkick Murphys hrdo zostáva bostonským rock'n'rollovým outsiderom, ktorý sa stal šampiónom. Od roku 1996 skupina vytvára druh hudby, ktorá sa má spievať v poslednej chvíli, v preplnených arénach počas záverečného dejstva, alebo počas vrcholiaceho dramatického comebacku. 

Formáciu tvorí 7 členov, vrátane speváka Al Barra, hrajúcich Tima Brennana na gitare a harmonike, Kena Caseyho na basovej gitare a vokáloch, Jeffa DaRosu na banjo, mandolínu a gajdách, Matta Kellyho na bicie a bodhráne, Jamesa Lyncha na gitare  a gajdistu Kevina Rheaulta .

Unikátny zvuk kapely je výsledkom rôznych hudobných pozadí jej členov, ako aj ich lásky k punk rocku a tradičnej keltskej hudbe.

Ich slávna diskografia obsahuje štyri po sebe nasledujúce top 10 Billboard albumy (Turn Up That Dial , 11 Short Stories Of Pain & Glory, Signed and Sealed in Blood, Going Out In Style), spolu so zlatom oceneným The Warrior’s Code  s takmer dvojnásobne platinovou klasikou I’m Shipping Up to Boston

Matadori z Massachusetts,  známi  či už legendárnym koncertom v The Rathskeller (The Rat),
z filmu  Martina Scorseseho - The Departed alebo zo stoviek  festivalov, sa stali 
súčasťou širokej hudobnej rodiny.  Ich ojedinelá tvorba vygenerovala cez pol miliardy streamov a  máva pravidelne vypredané koncerty na viacerých kontinentoch. 

Najväčšie hity "I'm Shipping Up to Boston," "The State of Massachusetts," "Rose Tattoo," "Johnny, I Hardly Knew Ya" a "The Warrior's Code" sa stali hymnami fanúšikov kapely, ktorí ich  na koncertoch spievajú na plné hrdlo.

S novým albumom Okemah Rising sa Dropkick Murphys postavili pred výzvu pracovať s textami Woodyho Guthrieho. Album obsahuje novú hudbu ku Guthrieho textom, ktoré boli objavené prostredníctvom Woody Guthrie Foundation and Archives. Výsledkom je silný a pôsobivý hold jednému z najdôležitejších amerických ľudových hudobníkov. S novou nahrávkou  prichádza aj nadnesená túžba ovládnuť hudobný svet útokom.

Tento mimoriadny koncertný zážitok v podobe punk a hardcore s tradičnou írskou hudbou prevalcuje naše mesto 7. augusta v INCHEBA EXPO.

Predaj lístkov štartuje 6. apríla o 10:00  €45.00 na státie, €55.00 na sedenie

Kúpiť lístky

rNUlife.sk / PR CS Music Factory / titl. foto: Dave Stauble

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.