Západná terasa bratislavského hradu pozýva na výstavu s názvom Duality

Duality je názov výstavy, ktorú otvorili v galérii na západnej terase Bratislavského hradu. Svoje diela na nej spoločne predstavujú Dušan Mocko a Catherine Sica.

"Catherine Sica je rakúskou umelkyňou s talentom pre rôznorodosť výtvarných disciplín. Jej obrazy sú fluidom abstraktnej záhadnosti citu. Profesionálne výsledky dosahuje v dizajne, reštaurátorskými vstupmi i v najsúčasnejších trendoch," približuje kurátor a člen Európskej akadémie vied a umení Ľuboslav Móza umelkyňu, ktorá na vernisáži (1. 8.) predviedla aj to, že je tiež vynikajúcou speváčkou.

"Výstava potvrdzuje, že umelecké hodnoty sa vyvíjajú a stále vedia prekvapiť," zhodnotil kurátor. Obdivovateľom výtvarného umenia dáva do pozornosti aj sochárske diela, ktoré na spoločnej výstave prezentuje Dušan Mocko. 

"Patrí dnes k najlepším výtvarným umelcom. Jeho tvorba, to je talent a trpezlivá, systematická práca v ateliéri. Dušanove nové diela vás pritiahnu. A čo sa veľmi teším, ponúknu rozkošný, elegantný svet autorovej tvorivosti," uviedol kurátor k dielam umelca. Umelec, ktorého invencia, talent a znalosť remesla už desiatky rokov, s jedinečným výtvarným prejavom, oslovuje ľudí nielen v Európe

Dušan Mocko, ktorý v rodnej Bratislave študoval odbor drevorezba na Strednej škole umeleckého priemyslu (1977 - 1981) a Vysokej škole výtvarných umení odbor reštaurovanie sochy (1981 - 1987). Ihneď po štúdiách emigroval do Nemecka, kde založil reštaurátorský ateliér. Venoval sa tiež voľnej sochárskej a maliarskej tvorbe, grafike, bytovému a odevnému dizajnu, módnym doplnkom, galerijnej činnosti i obchodu s umením. Voľnú tvorbu vystavoval v niekoľkých nemeckých mestách, kanadskom Toronte a v roku 2007 v Bratislave pod názvom Retrospektíva. Voľnú výtvarnú tvorbu prezentoval v rodnom meste aj v roku 2019.

Výstava Duality potrvá do 17. augusta.

rNUlife.sk / Artem PR / Foto: DM

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.