Čo chceš od 90’s kids? Post-hudba nadväzuje na nový album čerstvým klipom a mieri do Novej Cvernovky v Bratislave

České duo post-hudba vydalo v polke februára tretiu dlhohrajúcu platňu s názvom My všichni tady a teď, na ktorej sa so songwriterom Dominikom Zezulom a s producentom Tomášom Havlenom venujú realite života dnešných tridsiatnikov. To je počuť i v skladbe 90’s kids, ku ktorej kapela v spolupráci s dvorným režisérom Štěpánom Svobodom vypúšťa aj zbrusu nový klip a pozýva na krst albumu 23. marca do Novej Cvernovky v Bratislave.

„V tom songu je silný dôraz na dynamiku, tichšie slohy a veľký popový refrén, plus nečakaný breakdown na konci,” popisujú obaja hudobníci. „Dalo by sa povedať, že sa tam furt niečo deje. V klipe sme sa preto snažili nájsť nejaký kontrapunkt. Nechceli sme hrať žiadne role, proste sme len felili s kamarátom, ktorý nás pri tom aj natáčal.“

Výsledkom je sekvencia záberov, kde Havlen vedie deti do škôlky, trávi čas so svojou ženou a trénuje na polmaratón, zatiaľčo Zezula venčí psa a hrá Geoguessr vo svojej pracovni, ktorá vypadá ako typický 90’s kids detská izba. „Chceli sme zložiť mozaiku z dlhých, pomalých záberov, a veľkú časť rozpočtu následne použiť na profesionálnu postprodukciu,” doplňuje Štěpán Svoboda.

Elektronické duo post-hudba je na českej alternatívnej scéne dnes už zavedeným pojmom - po nesmelých začiatkoch medzi rokmi 2011 a 2013, kedy singer-songwriter Dominik Zezula a producent Tomáš Havlen vydali prvé tri EP, nadviazala kapela po šesťročnej pauze albumami Není se na co těšit (2019) a Svět na konci roku nula (2021). Tretí album My všichni tady a teď vyšlo práve 13. februára 2023 v spolupráci labelov Full Moon Forum, ktorý v roku 2023 podporuje Ministerstvo kultury ČR a Bad Names.

Multilink: https://songwhip.com/posthudba/my-vsichni-tady-a-ted

FB událost post-hudba + 52 Hertz Whale 23. 3. Nová Cvernovka: https://www.facebook.com/events/1614387379001512

Vstupenky: https://goout.net/sk/post-hudba-krst-albumu%2Bguest-52-hertz-whale/szhoafv

rNUlife.sk / Anna Mašátová, PR

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.