Wonder Woman 1984 prilieta do kín, vidieť ju môžete pre lockdown len do piatku

Pochádza z bájneho kmeňa Amazoniek a náš svet ochraňuje už desaťročia. V jej prvom filme sme videli, ako pomohla ukončiť svetovú vojnu, tentoraz v kinách bojuje proti dvom mocným nepriateľom, ale aj proti slabosti, akú doteraz nezažila... Vo filme Wonder Woman 1984 sa do otvorených kín vracia obľúbená superhrdinka už vo štvrtok 17. decembra, v sérii predpremiér do niektorých dokonca aj o deň skôr. Fanúšikov a fanúšičky tak do sobotného lockdownu čaká unikátna príležitosť vychutnať si jej najnovšie dobrodružstvo, sprevádzané vynikajúcimi ohlasmi zo zahraničia!

Píše sa rok 1984, svet je pestrofarebný, žije v relatívnom mieri a Diana Prince (Gal Gadot) pracuje ako antropologička, pričom si občas v identite superhrdinky Wonder Woman odskočí zabrániť lúpeži, zraneniu či čomukoľvek ešte horšiemu. Keď sa v inštitúte, pre ktorý pracuje, objaví legendárny kryštál s magickou mocou plniť priania, nepodarí sa jej však zabrániť tomu, aby skončil v nesprávnych rukách. Diana sa aj preto bude musieť postaviť hneď dvom protivníkom – ambicióznemu podnikateľovi Maxovi Lordovi (Pedro Pascal) a mocnej Gepardici – The Cheetah (Kristen Wiig), ktorá v komiksových predlohách patrí medzi jej najväčších nepriateľov.

„Diana nabrala skúsenosti, je oveľa dospelejšia a rozumnejšia než v prvom filme, navyše chápe zložitosť ľudstva. Zároveň je veľmi osamelá, lebo za posledné roky prišla o všetkých členov svojho tímu. Je zdržanlivá a chráni si súkromie,“ hovorí o svojej postave herečka Gal Gadot a dodáva, že zasadenie filmu do osemdesiatych rokov bolo výborným nápadom. „Je to veľmi pestrá dekáda a ponúka veľa úžasných vecí, s ktorými sa dá vo filme pracovať. Čo sa týka vizuálnej stránky, hudby a použitia skladieb, osemdesiate roky boli skutočne nezabudnuteľná éra, ktorú milujem.“

Okrem Gal Gadot v hlavnej úlohe sa vo filme objaví množstvo ďalších známych tvárí. Ako hrdinkina životná láska, pilot Steve, sa vráti Chris Pine, ktorého publikum pozná z prvej snímky o Wonder Woman alebo z nedávno obnovenej filmovej série Star Trek. Úlohu Dianinej mentorky Antiopy si zopakuje si zopakuje Robin Wright, aj u nás známa zo seriálu House of Cards. Pedro Pascal, filmový podnikateľ Max Lord, si srdcia publika získal najmä v seriáli Hra o tróny, kým Gepardica Kristen Wiig je známa skôr ako komediálna herečka a dlhoročná členka ansámblu skečovej šou Saturday Night Live.  Film Wonder Woman 1984 do slovenských kín prináša distribučná spoločnosť Continental film, dostupný bude aj vo formáte IMAX 3D.

Wonder Woman
Krajina pôvodu: USA
Rok výroby: 2020
Žáner: akčný, dobrodružný, sci-fi
Dĺžka: 151 min
Jazyková verzia: slovenské titulky, maďarský dabing
Odporúčaná prístupnosť: tento film je nevhodný pre maloletých do 12 rokov
Formát: 2D, 3D, IMAX 3D
Zvuk: Dolby Digital, Dolby Atmos
Réžia: Patty Jenkins
Scenár: Patty Jenkins, Geoff Johns
Kamera: Matthew Jensen
Strih: Richard Pearson
Hudba: Hans Zimmer
Hrajú: Gal Gadot, Chris Pine, Kristen Wiig, Pedro Pascal, Natasha Rothwell, Robin Wright, Connie Nielsen, Gabriella Wilde, Ravi Patel, Kristoffer Polaha, Amr Waked, Jonathan Ajayi
 

Krátky obsah:
V novom filmovom dobrodružstve mocnej komiksovej hrdinky sa posunieme do osemdesiatych rokov a budeme spolu s ňou čeliť dvom novým nepriateľom - Max Lordovi a Gepardici (The Cheetah). V réžii Patty Jenkins sa na plátna kín vracia Gal Gadot v ikonickej úlohe Wonder Woman, ale aj Chris Pine ako Steve Trevor, Robin Wright ako Antiope a Connie Nielsen ako Hippolyta. V úlohách zločincov sa predstavia Pedro Pascal a Kristen Wiig.

rNUlife.sk / Peter Gašparík, Continental Film

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.