Slovenský InoBat uzavrel ďalšie dôležité partnerstvo

Ide o memorandum o porozumení s Poggipolini o dlhodobom strategickom partnerstve a ďalšej spolupráci.

  • Príbeh slovenskej spoločnosti InoBat zaujal ďalšiu firmu svetového kalibru, memorandum o porozumení tentokrát podpísala s talianskou Poggipolini
  • Poggipolini má rozsiahle skúsenosti s výrobou v priemyselnom, automobilovom, motoristickom, leteckom aj vesmírnom priemysle. Svoje riešenia dodáva pre značky ako Leonardo, Ferrari, Safran, Mercedes GP (F1), Boeing, McLaren, Lamborghini, Mercedes Amg, Ducati či Bugatti.
  • Cieľom partnerstva je zlepšenie ponuky a urýchlenie vývoja elektrifikácie vozidiel zákazníkov v automobilovom a leteckom priemysle, ale aj podpora inovácií oboch spoločností

Spoločnosti InoBat a Poggipolini dnes podpísali memorandun o porozumení o budúcej strategickej a technickej spolupráci. Slovenská spoločnosť InoBat je priekopníkom vo výrobe vysoko kvalitných batérií pre elektrické vozidlá. Inovatívna R&D spoločnosť a technická poradenská firma Poggipolini má rozsiahle skúsenosti s výrobou v priemyselnom, automobilovom, motoristickom, leteckom a vesmírnom priemysle.

„Udržateľnosť je o zdieľaní hodnôt. Som veľmi vďačný Mariánovi aj tímu InoBat za to, že sa rozhodli sprevádzať mňa aj celý náš tím na ceste k výrobe tých najpokročilejších riešení pre vysokovýkonné elektrické vozidlá. S tímom, ktorý je najlepší na svete, sme pripravení dosiahnuť cieľ nulových emisií. Naše partnerstvo s InoBat výrazne posilní naše výskumné centrum v oblasti otvorených inovácií. S radosťou vítame spoločnosť InoBat v našom Speed Up Lab,“ hovorí Michele Poggipolini, CEO of Poggipolini spa.

K dohode sa vyjadril aj Marián Boček, zakladateľ a CEO spoločnosti InoBat. „Zo spolupráce s firmou ako je Poggipolini sa veľmi tešíme. Tak ako my v InoBat, tak aj Poggipolini, máme inovácie a spoločný cieľ prispieť k environmentálne udržateľnej budúcnosti. Vďaka prístupu spoločnosti Poggipolini k etickej a sociálnej zodpovednosti, ale aj jej inováciám v oblasti konštrukčných dielov a high-tech vertikalizovaných systémov, verím, že toto partnerstvo pomôže nájsť riešenia na urýchlenie prechodu Európy aj ďalších kútov sveta k uhlíkovej neutralite,“ uvádza Marián Boček.

InoBat a Poggipolini sú poprednými inovátormi s rozsiahlymi skúsenosťami a výrobnými schopnosťami v hlavných rastových odvetviach. Táto strategická dohoda pomôže zúročiť skúsenosti oboch spoločností s cieľom zlepšiť ponuku pre zákazníkov vo viacerých oblastiach:

  • Kombinácia ľahkých komponentov od spoločnosti Poggipolini s batériovými článkami s vysokou hustotou od InoBat na elektrický pohon leteckých a automobilových flotíl
  • Vzájomné zdieľanie skúsenosti s cieľom urýchliť vývoj elektrifikácie vozidiel pre klientov v automobilovom a leteckom priemysle, a to hlavne pri riešeniach týkajúcich sa dizajnu batériových modulov a packov
  • Podpora inovácií prostredníctvom využitia širokého spektra vysoko-technologických zariadení oboch spoločností, vrátane výskumno-vývojového centra InoBat vo Voderadoch a Speed Up Lab Poggipolini v meste Bologna

Konkrétne, dohoda čerpá zo skúseností firmy InoBat v oblasti návrhu batériových článkov a ich chémie, ktorá je prispôsobená výkonu a integrácii článku do modulov s cieľom výroby prototypov. Spoločnosť Poggipolini zase ponúkne svoje odborné znalosti v oblasti ľahkých automobilových komponentov, digitálnych riešení, špeciálnych výrobných procesov a kompetencií v 3D tlači.

O Inobat

InoBat sa špecializuje na výskum, vývoj, výrobu, recykláciu a konečnú likvidáciu inovatívnych elektrických batérií navrhnutých na mieru tak, aby spĺňali špecifické požiadavky globálnych mainstreamových a špecializovaných OEM výrobcov v automobilovom, úžitkovom, motoristickom a leteckom sektore. Svoje výskumno-vývojové centrum a pilotnú linku buduje vo Voderadoch, na Slovensku. Spoločnosť poskytuje inovatívne riešenie naprieč celým hodnotovým reťazcom vďaka svojmu prístupu „od kolísky ku kolíske“, ktorý predstavuje koncept cirkulárnej ekonomiky. InoBat je podporovaný silným konzorciom strategických investorov a partnerov, ako sú Rio Tinto, Amara Raja, Ideanomics, IFC, IPM Group, Matador, AEN, CSG, Avanea a Across. InoBat bol tiež schválený pre grantové financovanie v rámci programu sponzorovaného EÚ a taktiež dostal grant od slovenskej vlády.

Pre viac informácií https://inobatauto.eu.

O Poggipolini

Spoločnosť Poggipolini je na trhu od roku 1950, od narodenia Poggipolini so starým otcom Callistom, následne firmu riadil vnuk Stefan a dnes vnuk Michele. Dlhodobo dodáva riešenia pre Formula 1, až po vesmírne riešenia. A to výrobou rýchlospojok, titánovými komponentami na mieru a špeciálnych oceľových zliatín pre vrtuľníky či superautá. Malá mechanická dielňa v meste Bologna sa stala jedným z najväčších desiatich hráčov na svete, za americkými a francúzskymi gigantami s obratom viac ako 2 miliardy eur, v segmente tepelného kovania hi-tech hardvéru. Dnes má Poggipolini Spa zákazníkov po celom svete: 70 % v aerokosmonautike, 10 % v motoršporte a 20 % v automobilovom priemysle. Desať najväčších zákazníkov: Leonardo, Ferrari, Safran, Mercedes GP (F1), Boeing, McLaren, Lamborghini, Mercedes Amg, Ducati, Bugatti.

rNUlife.sk / TS

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.