NEUVERITEĽNÉ! Zoznámte sa so Spikom, najstarším žijúcim psom na svete

Guinnessova kniha rekordov označila Spika za najstaršieho nového žijúceho psa na svete. Rekord bol zaznamenaný 7. decembra 2022, v deň, keď Spike dovŕšil 23 rokov a 43 dní.

Spike, vysoký 22,86 cm a vážiaci 5,85 kg, je čivava, ktorá žije s Ritou Kimballovou. Jeho majiteľka povedala, že ho našla na parkovisku pri obchode s potravinami v Camdene (Ohio, Spojené štáty americké). V tom čase mal Spike už 10 rokov a Rita ho má už 13 rokov.

Žena si nevedela predstaviť, že by sa Spike mohol stať aj rekordne dlho žijúcim psom. Všetky tie roky žil Spike spokojne na Ritinej farme spolu s ostatnými zvieratami.

Spike rád spí, hrá sa s domácou mačkou Foxxy a schováva svoju líšku po celom dome.

Dnes je Spike takmer slepý a stratil sluch. Zrejme preto sa veľmi nerád mazná s ľuďmi, ktorých nepozná. S ľuďmi, ktorých pozná, je však mimoriadne milý a láskavý.

Ako ešte dnes trávite dni?

Odpoveď je prechádzka po farme a relax na verande so Spikeom.

Gino, pes, ktorý držal predchádzajúci rekord. Predtým, ako bol Spike zvolený za najstaršieho žijúceho psa na svete, patril rekord Ginovi, ktorý v tom čase zaznamenal život dlhý 22 rokov a 93 dní. Spike aj Gino, napriek tomu, že prekonali rekord najstarších žijúcich psov na svete, zatiaľ nedokázali prekonať rekord psa Blueyho, ktorý sa dožil veku 29 rokov a 5 mesiacov (od roku 1910 do roku 1939).

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov
(1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.