Naše Slovenskô pre Vás v LIDL

Kuchyňa nášho kraja je naozaj rôznorodá. Patria do nej jedlá, ktoré spadajú skôr k tým ťažším. Niektoré prvky k nám prešli z Česka, Poľska iné od našich južných susedov, či tých východných. Suroviny k vyhotoveniu typických slovenských pokrmov, alebo už hotové klasiky, bez problémov nájdete v predajniach diskontného reťazca Lidl.

Absolútnou klasikou sú dozaista bryndzové halušky. Naprieč celým Slovenskom sa recepty na ich prípravu mierne odlišujú, no základom je zväčša chutná slovenská bryndza. Plnotučnú bryndzu v dyhe nájdete pod značkou Slovenskô v každej jednej predajni. Viete ju podľa svojej chuti rozriediť s mliekom, či vylepšiť korením. Existujú aj varianty ako halušky s tvarohom, prípadne so smotanou.

https://youtu.be/Tr3HyEdihqc

Ďalším typickým jedlom sú tiež strapačky, pirohy, lokše, ale aj šúľance. Tie nájdete tiež pod značkou Slovenskô už predpripravené – makové alebo orechové.

Nezameniteľná chuť, konzistencia, vzhľad. Toto sú typické vlastnosti tradičných mliekarenských výrobkov našej zeme – pareničiek, syrových nití a syrových výrobkov. Ide o perfektný produkt pre kulinárov v gastronómii. V regáloch diskontu ich nájdete niekoľko. Slovenskô Mini pareničky, Syrové korbáčiky, v údenej aj neúdenej verzii.

Kampaň Slovenskô (Poctivé slovenské výrobky a domáce slovenské potraviny) v predajniach LIDL odštartovala na Slovensku pred rokom. Slovenskô, Bryndza v dyhe plnotučná, Lidl, 3,19€ / 250 g
Slovenskô, Smotanová nátierka, Lidl, klasik 1,09 €, ochutená 1,29 €/ 200 g
Slovenskô, Syrové korbáčiky, Lidl, 1,79 € / 80 g
Slovenskô, Miniparenička, Lidl, 1,69 € / 100 g
Slovenskô, Šúľance, Lidl, 1,99 € / 500 g

„Slovenskô je naša najmladšia privátna značka a zároveň jeden zo spôsobov ako pomáhame našej krajine a slovenským dodávateľom. Už viac ako rok ponúkame pod Slovenskôm našim zákazníkom niečo tradičné v modernom šate. Slovenskô sú typické slovenské produkty v originálnych a neprehliadnuteľných obaloch. Vďaka tejto značke naši zákazníci spoľahlivo vedia, že tieto mliečne, mäsové, pekárenské výrobky, ale aj ovocie či zelenina pochádza priamo od slovenských dodávateľov,“ povedal Martin Nagy, konateľ Lidl Slovenská republika zodpovedný za rezortu nákupu.

Privátnu značku Slovenskô a spolu s ňou aj typické slovenské výrobky vďaka Lidlu spoznávajú aj zákazníci diskontu v zahraničí.  

"Na Slovensku je stále čo objavovať a pritom je všetko na dosah ruky. A ak chcete objavovať typicky slovenské produkty, stačí zavítať do najbližšieho Lidla a siahnuť po značke Slovenskô,“ doplnil Martin Nagy.   

rNUlife.sk / LIDL PR

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.