Fall Out Boy oznámili vydanie nového albumu

Americká rocková skupina Fall Out Boy oznámila vydanie nového albumu. Album s prozaickým názvom So Much (For) Stardust vyjde 24.3.2023, už teraz ho predznamenáva singel Love From The Other Side

"Emo veteráni" ako ich občas označujú, oznámili vydanie albumu začiatkom tohto týždňa a zároveň zdieľali hlavný singel „Love From The Other Side“.

Frontman Patrick Stump v rozhovore pre NME o tvorbe skladby s príznačnou gitarou vysvetlil, že „namiesto evokovania nejakej inej kapely alebo éry som jednoducho zobral gitaru a zložil som skladbu jednoducho bez akejkoľvek pretvárky. Pozrel som sa na Peteove texty (basgitaristu Wentza) a nechal som to voľne plynúť v procese tvorby." Keď hovoril o význame piesne, pokračoval: „Nazývajú nás emo skupina a emo bolo o tom, že sme zranení a ukázali sme emócie – ale v spôsobe, akým Pete píše texty, je teraz niečo oveľa zranitelnejšie."

„Je to ten druh bolesti alebo ublíženia, ktorý utrpíte, keď máte niečo po štyridsiatke, pozeráte sa na stav okolitého sveta a pomyslíte si: ‚Ježiš‘. Je tu niečo, čo musíme povedať, aby to poslucháč jasne zachytil počas počúvania celého albumu, čo vo mne skutočne zarezonovalo. „Láska z druhej strany“ má v sebe aj určite veľmi zrelú horkosť.“

„Technológie dnes uľahčujú nahrávanie a umožňujú nahrať album pomerne rýchlo. Nie je na tom nič zlé, ale my sme sa chceli vrátiť k spôsobu, akým sa pracovalo predtým. Rozhodli sme sa natočiť platňu láskyplne, starostlivo a premyslene, ako, keď varíte jedlo,“ prehlásil spevák a gitarista Patrick Stump.

Snáď aj preto Fall Out Boy oslovili producenta Neala Avrona, s ktorým točili albumy v období 2005-2008 (From Under The Cork TreeInfinity On HighFolie à Deux).

A návrat ku starým pravidlám naznačuje aj prechod ku značke Fueled By Ramen, u ktorej kapela začínala a v roku 2003 u nej vydala debut Take This To Your Grave.

„Love From The Other Side“, je prvá nová skladba FOB od surf rocku na albume „Dear Future Self (Hands Up)“ z roku 2019 s Wyclefom Jeanom, ktorá bola fanúšikmi dobre prijatá, že znovu zachytila naliehavosť a intimitu návratu k "pôvodnému materiálu" kapely.

"Nepovedal by som, že celá 'So Much (For) Stardust)" je taká rýchla, hard rocková nahrávka, ale v celom rozsahu je cítiť, že sme to len my spolu, čo som bol naozaj šťastný, že som to znova počul," povedal Stump. Prvý singel môže mať tú klasickú energiu Fall Out Boy.

„Nechcel som sa vrátiť ku konkrétnemu štýlu, ale chcel som si predstaviť, ako by to znelo, keby sme nahrali nahrávku hneď po albume Folie à Deux (album Fall Out Boy z roku 2009) namiesto prestávky v tvorbe na niekoľko rokov,“ povedal Stump. „No bolo to ako objavovanie multivesmíru. Bol to experiment, aby sme videli, čo by sme urobili."

Vo vyhlásení o albume Wentz povedal: „Naša kapela bola 20 rokov nepretržitým umeleckým projektom a vieme, že na tejto ceste bolo veľa počiatočných bodov. Chceli sme vytvoriť album, ktorý spojí tieto body dohromady – niečo nové, ale vyrezané z našich základov.“

rNUlife.sk / Warner music PR / foto: Fall Out Boy, Credit: Pamela Littky/Press

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.