Dni architektúry a dizajnu 2022 / DAAD sa vracia do Primaciálneho paláca

13. ročník festivalu DAAD sa koná v dňoch 30. 5. až 5. 6. 2022 v Bratislave pod záštitou ministerky kultúry SR, primátora mesta Bratislavy, starostky Starého Mesta Bratislava a v spolupráci so Slovenskou komorou architektov /SKA/, Slovenským centrom dizajnu /SCD/ a vysokými školami VŠVU, FAD STU. Tento rok znova v spojení s 5. ročníkom DAAF / Dni architektúry a filmu.

Dni architektúry a dizajnu sa uskutočnia v kombinácií fyzickej účasti a online vysielania. Program festivalu DAAD bude doplnený o DAAF / Dni architektúry a filmu, s premietaním aktuálnych filmových dokumentov z oblasti architektúry a dizajnu.

Festival DAAD/DAAF 2022 bude realizovaný opäť naživo a v pôvodnom májovom termíne. Vracia sa do centra Bratislavy, na nádvoria Primaciálneho paláca a do jeho interiérov. 

Festival DAAD pravidelne prináša príbehy architektúry a dizajnu s cieľom posilniť pozitívne vnímanie týchto tvorivých oblastí. Aj tento rok v prezentáciách, prednáškach, výstavách a diskusiách rozoberá kľúčové otázky súčasnej architektúry a analyzuje pozíciu slovenskej scény v konfrontácií s európskym dianím. 

"Prinesieme nové témy, položíme nové otázky, ktoré prehĺbia záujem o súčasnú architektúru ako o sociálne zodpovednú odbornú disciplínu. A dobrou správou je, že sa opäť vraciame do Primaciálneho paláca. Festival predsa potrebuje ozajstnú človečinu, v rovine poznávania, ale aj len tak pre radosť zo stretnutí. Obe nádvoria paláca pretvoríme na plnohodnotný verejný priestor, ktorý podporí živú spoločenskú atmosféru podujatia. V spolupráci s mestským projektom Sadni si! ich zaplní typický červený mobiliár ako základňa na sledovanie prezentácií hostí festivalu, diskusií, filmov o architektúre a dizajne, ale aj na pohodové popíjanie kávy, debaty, či počúvanie hudby. Menej formálnosti, viac bezprostrednosti! Menej lesku, viac užitočnosti!" Dni architektúry a dizajnu sa vracajú do Primaciálneho paláca!

Klik pre program

rNUlife.sk / DAAD

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.