Bruce Springsteen s kapelou The E Street Band vydajú v októbri nový album

Nový štúdiový album Brucea Springsteena s E Street Bandom nazvaný Letter To You, vyjde 23. októbra na labeli Columbia Records. Rockový album s jasne rozpoznateľným umelcovým hudobným štýlom, je jeho dvadsiaty štúdiový album a natáčal ho vo svojom domovskom štúdiu v New Yersey.

"Milujem prirodzené emócie albumu Letter To You," hovorí Springsteen. "A milujem zvuk E Street Bandu, ktorý sa kompletne nahrával naživo v mojom štúdiu spôsobom, ako nikdy predtým a so žiadnymi neskoršími úpravami. Album sme natočili za krátkych päť dní a stal sa z toho pre mňa najväčší nahrávací zážitok mojej doterajšej kariéry," dodal Bruce.

Letter to You obsahuje deväť skladieb, ktoré napísal Springsteen sám a nové nahrávky troch legendárnych, ale doteraz nikdy nevydaných piesní zo sedemdesiatych rokov - Janey Needs a ShooterIf I Was the Priest a Song for Orphans. Springsteena na novom albume sprevádzali Roy Bittan, Nils Lofgren, Patti Scialfa, Garry Tallent, Stevie Van Zandt, Max Weinberg, Charlie Giordano a Jake Clemons. Produkcie sa ujali Ron Aniello a Bruce Springsteen, za mixážny pult si sadol Bob Clearmountain a dosku masteroval Bob Ludwig. Letter To You je Springsteenovým prvým albumom s E Street Band od turné The River v roku 2016.

Bruce Springsteen interview: 'I've spent 35 years trying to let go of my  destructive side'
Zdroj : The Telegraph

Kariéra Bruca Springsteena od jeho debutu v roku 1973 Greetings from Asbury Park, NJ '(Columbia Records) presahuje už 40 rokov. Za túto dobu pozbieral 20 Grammy, vyhral Oscara a cenu Tony, bol menovaný do Rock and Roll Hall of Fame, získal Kennedyho Center Honor a MusiCares ho vymenoval v roku 2013 Osobnosťou roka. V roku 2019 Springsteen vydal po dlhých piatich rokoch úspešný album Western Stars, ku ktorému bol natočený aj rovnomenný film pod režijné taktovkou Thoma Zimnyho.

rNUlife.sk / SONY MUSIC

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.