Dobrovoľníci pomáhali pod Chopkom

Jedenáste pokračovanie akcie Zelený Chopok prilákalo do Nízkych Tatier spolu 140 dobrovoľníkov zo 4 krajín. Tí pomáhali nielen so zbieraním odpadkov, ale aj sadením stromčekov a zveľaďovaním prostredia v najväčšom slovenskom lyžiarskom stredisku.

Do akcie Zelený Chopok sa zapojili dobrovoľníci všetkých vekových kategórií zo severnej aj južnej strany Chopku, nástupnými bodmi boli Biela púť a Krupová.

„Opäť sme sadili stromčeky v lokalite Zadné vody, zo zrevitalizovaných trávnatých plôch sme odstraňovali kamene, ktoré sme použili na spevnenie odvodňovacích kanálov. Pozbierali sme odpadky na zjazdovke Biela púť, vyčistili sme okolie chodníkov okolo Vrbického plesa a k Symbolickému cintorínu, čistili sa odvodňovacie kanály na južnej strane Chopku. Podarilo sa urobiť kopec dobrej roboty, za ktorú sa patrí všetkým dobrovoľníkom poďakovať. Pekným poďakovaním bol pre všetkých určite pohľad na zrevitalizovanú lokalitu Zadné vody, ktorá sa aj vďaka uplynulým ročníkom tejto akcie a vysadeným stromčekom a tráve zazelenala,“ uviedol riaditeľ strediska Jasná Jiří Trumpeš. Podujatie spolufinancovala Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Liptov aj z dotácie Ministerstva dopravy a výstavby SR.

Počas doterajších jedenástich ročníkov sa na podujatí podarilo vyzbierať nielen stovky vriec odpadu, ale tiež vysadiť takmer 5,5-tisíc stromčekov.

Podujatie Zelený Chopok, venované prírode a ľuďom, ktorí chcú urobiť niečo pre životné prostredie, má svojich nasledovníkov aj v ďalších rezortoch prevádzkovaných spoločnosťou TMR. Zelený Ještěd a Zelený Špindl v Českej republike ako aj Zelený Szczyrk v Poľsku pomáhajú strediskám upratať chodníky a zjazdovky po zime a pripraviť ich na letnú sezónu.

rNUlife.sk / Marián Galanta, TMR

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.