Nokia podpísala so Samsungom novú krížovú patentovú dohodu

Espoo, Fínsko – Nokia dnes oznámila, že podpísala novú krížovú licenčnú patentovú dohodu s juhokórejským koncernom Samsung po vypršaní predchádzajúcej dohody na konci roka 2022. Na základe zmluvy, ktorá sa týka základných vynálezov spoločnosti Nokia v oblasti 5G a iných technológií, bude spoločnosť Samsung vykonávať platby spoločnosti Nokia počas niekoľkých rokov od 1. januára 2023.

Podmienky zmluvy zostávajú medzi stranami dôverné. Jenni Lukander, prezidentka Nokia Technologies, povedala: „Samsung je lídrom v odvetví smartfónov a sme radi, že sme s nimi dosiahli priateľskú dohodu. Dohoda dáva obom spoločnostiam slobodu inovovať a odráža silu patentového portfólia Nokie, desaťročia trvajúce investície do výskumu a vývoja a príspevky k mobilným štandardom a ďalším technológiám."

Dohoda je v súlade s predpokladmi, ktoré Nokia zverejnila v komentári k dlhodobému výhľadu spoločnosti Nokia Technologies vo svojej finančnej správe za 3. štvrťrok a január až september 2022 vydanej 20. októbra 2022. Popredné patentové portfólio spoločnosti Nokia je postavené na viac ako 130 miliardách eur investovaných do výskumu a vývoja od roku 2000 a pozostáva z približne 20 000 patentových rodín, vrátane viac ako 4 500 patentových rodín, ktoré sú deklarované ako nevyhnutné pre 5G.

"Na základe dohody, ktorá pokrýva fundamentálne patenty Nokie v oblasti 5G a ďalších technológií, bude Samsung platiť Nokii počas viacročného obdobia začínajúceho sa 1. januára 2023," uviedla fínska spoločnosť. Podmienky kontraktu zostávajú dôverné, dodala fínska spoločnosť.

Nokia prispieva svojimi vynálezmi k otvoreným štandardom výmenou za právo na ne licencovanie za spravodlivých, primeraných a nediskriminačných podmienok (FRAND). Spoločnosti môžu licencovať a používať tieto technológie bez toho, aby museli sami výrazne investovať do noriem, čím podporujú inovácie a vývoj nových produktov a služieb pre spotrebiteľov. Dohoda je v súlade s dlhodobým výhľadom firmy, uviedla Nokia.

rNUlife.sk / Reuters, Yahoo, teraz

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.