Spoluzakladateľ Airbnb Joe Gebbia venuje 25 miliónov dolárov organizácii The Ocean Cleanup

Podnikateľ Joe Gebbia venoval vo štvrtok 25 miliónov dolárov organizácii The Ocean Cleanup na podporu úsilia neziskovej organizácie o odstránenie plastov zo svetových oceánov a riek.

ocean plastic

Odborníci v tejto oblasti vítajú tento dar aj celosvetovú pozornosť venovanú otázke udržateľnosti oceánov a poukazujú na to, že dostáva najmenej finančných prostriedkov zo všetkých cieľov trvalo udržateľného rozvoja Organizácie Spojených národov.

Podľa Svetového ekonomického fóra je na ochranu oceánov ročne potrebných asi 175 miliárd dolárov, no v rokoch 2015 až 2019 sa do tejto veci celkovo investovalo menej ako 10 miliárd dolárov!

Gebbia, spoluzakladateľ Airbnb a Samara a predseda Airbnb.org, povedal, že je hrdý na partnerstvo s neziskovou organizáciou, ktorá označila jeho dar za najväčší vo svojej histórii.

Joe Gebbia, spoluzakladateľ Airbnb zdroj: The momentum

Ocean Cleanup vytvoril systémy a technológie, ktoré skutočne fungujú vo veľkom rozsahu," uviedol Gebbia vo vyhlásení pre The Associated Press.

„Aby sa mohli rozmiestniť v našich oceánoch a riekach, musia teraz rozšíriť svoje financovanie. Dúfam, že tento dar môže inšpirovať ostatných, aby konali.“

Oceán Cleanup pracuje na odstránení existujúceho plastu plávajúceho v oceánoch, najmä v oblasti tzv. "Veľkej tichomorskej odpadkovej záplaty", ako aj na znížení množstva plastov prúdiacich do oceánov. Nezisková organizácia odstránila približne 200 ton plastu z odpadovej plochy, ktorá pozostáva z odhadovaných 100 tisíc ton plastu nachádzajúceho sa medzi Havajom a Kaliforniou.

rNUlife.sk

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.